Alla inlägg under augusti 2012

Av Sara Pedersen - 20 augusti 2012 21:20

Sitter nu och tittar på Dallas som har premiär idag. Få se om det är något bra, jag har ju inte sett orginalserien såvi får se om uppföljaren är bra. Det handlar ju om deras barn nu.
Efter programmet ska jag nog försöka sova så jag inte är så trött imorgon då jag ska upp tidigare och slutar mycket senare. Dock sov jag en stund på eftermiddagen. Jag var helt slut, frös och var lite hungrig så när jag la mig på sängen och lagt över en stor stickad tröja över mig sov jag i en och en och en halv timme.
Vi såg en utställning idag förresten och det var riktigt fina bilder vi fick se. Vi har fått en uppgift kring den. Jag kan berätta om den senare när jag vet lite mer.
Tänkte att ni skulle få en extrem bjudbild, jag kommer säkert att ångra att jag lagt upp den men jag tyckte att mina ögon blev lite fräna i det ljuset.
Bilden är tagen på bussen från Stockholm. Vi var nog strax innan Hallstahammar för jag hade precis vaknat då.. Så nu får se en extrem bjudbild då jag är helt nyvaken.
Enjoy.

Av Sara Pedersen - 20 augusti 2012 17:21

Nu är jag en tvåa   

Året som etta är avklarat, sommaren som en och en halva är över och nu är jag en tvåa.

Är dock inte så jätteförtjust i mitt nya schema dock... men det får gå ändå, det är ju bara att bita i det sura äpplet och köra på helt enkelt. Ta tag i de nya kurserna, göra saker som ska göras och se glad ut plus att schemat nu är ju preliminärt så ändraningar kan de ju bli.

Sovmorgonarna som jag trodde att vi skulle få är borta, vi går fortfarande sent och många lektioner har vi också. Plus pluttluncher vissa dagar   

Såhär ser det preliminära schemat ut hittills och då ska fyra lektioner till in här.


  

Det är ju som sagt bara att bita ihop men om jag ska vara ärlig så trodde jag att vi skulle få ett mer lättsmält schema.

Äh, det kommer säkert att bli bra, det gäller bara att komma in i rutinerna igen, det börjar redan imorgon och man ska upp halv sju igen, idag hade jag ju ¨sovmorgon¨ till halv tio eftersom att högstadiet var i aulan före oss.

Nu är det bara två år kvar och sen har man tagit studenten, det känns bra iallafall   fast sen väntar ju högskola.. jag vet inte vart jag ska gå och jag får lite ångest eftersom jag inte har gillat någon skola än. Eller jo.. ett i Göteborg men där kommer man väl aldrig in..    men det vore ju kul att få se något nytt än det som finns här omkring.... kanske man kan studera utomlands?

Äh, det där fär man tänka på senare.. just nu ska jag ta tag i problemet att min mage kurrar som ett monster och på det finns det en enkel lösning: MAT!!   

See ya guys   you know I love ya   

Stay tuned   




Av Sara Pedersen - 20 augusti 2012 09:20

Första skoldagen nu då. Bloggar samtidigt som jag går så det blir ett kort inlägg för om jag inte ökar takten så kommer jag försent och det är ju inte en sådan bra start på det nya läsåret.
Är inte nervös eller så men jag är förväntansfull. Jag hoppas att det kommer bli ett bra år.
Såhär ser jag ut idag. Randig tröja, svarta byxor, vågigt hår, silvriga naglar och är sminkad.
Väskan är lämnad hemma så det är bara nycklarna som fick följa med idag

Av Sara Pedersen - 19 augusti 2012 17:08

Här kommer bilder på min fina, blåa och extremt långa mössa   

Den blir jättebra till vintern men det svider ju dock att jag får byta ut min svarta mössa med skärm och mina tjockare hallsdukar men jag kan ju byta lite då och då, variera mig lite och ha den blå någon dag ch sen kan jag ha den svarta och kanske min neonljusgröna en annan dag, eller min lila eller mörkgröna. Man Vill ju inte vara fast med bara en mössa och sjal   

Såhär ser den ut   

     

Ja, jag vet jag ler inte på bilden men det är mössan ni ska kolla på   

Annars har jag lett väldigt mycket och jag log ju på bilden med nallen. Jag tycker verkligen om den där mössan, den är annorlunda och det är bra att vara annorlunda ibland. Mössan är alltså lika lång som jag... vad kort jag känner mig   

Mössan var en av två saker jag köpte i Tallinn, kunde ha köpt tre om jag bett pappa men jag tycker inte om att göra det.. det känns lite obekvämt att åka snålskjuts på det sättet   

Den andra saken jag köpte var ett enkelt bärnstenshalsband. Det var en lite sjuk grej, vart du än går i Tallinn så finns det souvenirbutiker överallt och de är fyllda med tre saker; Bärnsten, bärnsten och bärnsten.... okej jag kanske överdrev lite men det är nästan så, över halva affärena är fyllda med bärnsten och så finns det egna affärer med lite mer exlusiv bärsten. Det som var värst nåste ha varit ett bärnstenshalsband som vi hittade som kostade 36 000!! ( !!!!! ) i svenska kronor. 36 000 för en klump med förstelnad kåda, vem köper ett halsband för så mycket, plus att bärnsten i den mängden inte är fint   

Dock så hittade ja ett otroligt fint halsband men en rund slipad bärnsten och så var det tenn ( stor jag ) som var format efter den som en trädgren. Priset där var ju inte lika mycket där som 36 000 men det var ändå dyrt och då kostade det ca 1 300 svenska kronor.

så jag köpte ett litet bärnstenshjärta på en av marknaderna istället.

Strax efter det så gick vi till ett ställe som kallas Ryska Marknaden och där fanns det kläder.. ojojoj..

och jag hittade en så sjukt fin klänning så det var inte sant.. den var i lila leopardmönster, den var skuren så tyget föll ner över benen och ryggen satt ihop med kedjor och ringar... men med endast 7 euro kvar så det var bara att hänga tillbaka den... då blev jag lite deppig en stund men det gick som tur fort över   

Man ska inte vara nere när man åker båt    

Av Sara Pedersen - 19 augusti 2012 16:23

Är hemma igen efter att ha varit i Tallinn, det har verkligen varit otroligt kul   Sorry att jag inte bloggat som jag sa jag skulle försöka med men båtens Wifi var värdelöst och jag stängde av internetåtkomsten när vi kom in på finskt vatten då det skule bli väldigt dyrt och då skulle det verkligen rassla till på mitt kontantkort..

Åh, har haft några sjukt roliga dagar.

Jag har skrattat, sjungit kareoke (( vi får se hur den videon blev senare )), dansat och en nattsuddat, det är bra dagarna innnan skolan börjar va?

Har ni åkt med Baltic Queen förut? det var första gången som jag åkt färja då jag sovit över, annars när man åker till Danmark så har det ju varit snabbfärgor som är över på två-tre timmar


NU KOMMER EN BILDBOMB!!!   


Det här är en av barerna du kunde dansa i. Här spenderade vi ganska mycket tid och oj vad vi dansade   

   

Såhär ser dansgolvet ut uppefrån

 

Det här är discot som höll på från halv tolv på kvällen till fem få morgonen.

 

Här är en byggnad i Gamla Stan i Tallinn. Jag vet inte om ni gör det men jag älskar verkligen att titta på fina hus. Arkitektur är väldigt häftigt så jag tyckte att det var kul i Tallinn när vi gick och kollade på gamla hus och byggnader, slott och ruiner, statyer och olika moment. Allt det i 25 grader och helt molnfritt så det var helt underbart     

Det här är en av alla marknader som fanns i staden. just på den här säljer de stickade mössor, raggsockor, vantar, koftor, ponchos osv. Som jag skrev innan så var det seriöst hur varmt som helst den dagen vi var i Tallinn och då är det väl logiskt att man inte handlar vinterkläder? men det gjorde jag. Jag sa ju att jag skulle köpa en mössa och det har jag gjort också, den är mörkblå och lika lång som jag   

Ni ser de där regnbågsfärgade, långa sakerna på bordet längst ut till höger, det är en sådan modell.  

 

En gammal borg bredvid ett McDonalds.

  

inne i gamla Stan, precis här intill finns en jättestor, vit kyrka med ett enormt torn.

   

Efter att vi gått ett tag och efter många om och men så hittade vi den här fina saken, är den inte fin? Jag hade sett den här byggnaden på avstånd när färjan åkte in i hamnen under förmiddagen och jag ville verkligen gåå och titta på den. Den är ju helt fantastick, det var bara synd att den repareras..

 

En del av en mur och ett torn.

   

Samma borg som jag visade förut (( som var vid McDonalds )) fast från andra sidan.

 

Vet inte vad det är för byggnad men den var fin.

Hehe, den här satt bara mitt på stan.

     

Vi blev genast vänner   

Jag har ungefär 200 bilder och 5 videor från den här resan och som ni förstår så kan jag inte lägga upp allt det, några fler bilder kommer säkert att komma upp men inte alla.

Kommer mer i nästa inlägg.

Av Sara Pedersen - 17 augusti 2012 16:55

Sitter nu på båten och inväntar avgång. Det är en halvtimme tills vi börjar röra på oss och vi sitter i en av barerna och skrattar. Själv har jag inte druckit, jag är bara extremt hungrig. Så jag väntar på att buffen ska öppna och såklart taxfreen.
Men jag vet redan vad jag ska köpa och det är en stickad mössa på marknaden i Tallinn. Det är en kul grej, åker mitt i sommaren och köper kläder till vintern.
Ikväll väntar skratt, dans, kareoke (( kanske kommer video på det )) och förhoppningsvis mer dans och skratt.
Jag hoppas att det blir en jätterolig kväll.
Det kommer lite ströinlägg då och då men mest blir det nog bilder.
Det finns Wifi på båten men det suger så det blir via 3g.
Åh.. Nu börjar de spela på scenen.
Jag vill upp där....
Estland nästa!

Av Sara Pedersen - 17 augusti 2012 12:24

Sitter på bussen mot Stockholm just nu, det blir ett stopp någonstans innan så att man kan få äta lite innan vi kommer åka sista biten. Det blir mitt andra besök i Stockholm, tidigare när jag åkt färja så har jag åkt från Göteborg.
Skriver mer senare om jag kan.

Av Sara Pedersen - 17 augusti 2012 08:49

Klockan ringde åtta imorse, jag satte mig upp och hela kroppen bara skrek; NEJ!!!! så jag lade mig ner igen och slöt ögonen, vaknade till 23 minuter senare och gud vad min kropp behövde de där 23 minuterna. Är hyfsat pigg men det var jag inte igår, min dag var såhär:  

Gå upp, blogga, äta frukost, bli illamående och vilja kräkas, packa, nojja mig över kläder, laga en klänning, packa klart, se ett avsnitt simpsons och äta ännu mer smörgåstårta, lägga sig ute och sola, sen fick vi besök så då fock man vara social, sola lite till, höra av sig till Jonte, åka och bada och sola med Jonte, åka hem till Jonte och umgås, åka hem och fixa pappas inspelningar, duscha, se Hells Kitchen-finalen och sen gå och lägga sig. Jag låg uppe en stund innan jag somnade men jag orkade inte blogga, huvudvärken som jag fick under kvällen var vidrig   

Håller på att packa det sista nu, sen blir det väl frukost innan vi åker till Fagersta för att bli upphämtade av bussen.

hoppas att det finns wifi på båten så att jag kan lägga upp lite bilder från Tallinn för jag antar att 3G-uppkopplingen inte är så bra ute på havet...

Men om inte så bloggar jag förmodligen i bussen påväg ner och om det inte går att komma ut på nätet så hörs vi av på söndag   

Ni ska få dagens otfit fram till söndag. Idag är det svarta shorts under dagen och min vita blus sen till kvällen kommer jag att ha svarta, tighta jeans och en cerisefärgad tröja med jättefin urringning, när vi är i Tallinn ska jag  ha min ljusblå och vita klänning som jag hade på midsommar, andra kvällen på båten ska jag ha en mörkblå klänning jag köpte på vero moda sist jag sov över hos Sandra och sen när jag åker hem så blir det väl blusen igen och shortsen, allternativt mina haremsbyxor och sen har jag med mig min svarta skinnjacka utifall det blir kallt... Det här med att välja kläder långt i förväg är så typiskt jag   

Nu måste jag gå, bloggar mer från mobilen om jag kan, jag lovar.

see ya.

   

Presentation


Hej!
Mitt namn är Sara, jag är 20 år gammal och älskar bland annat musik, fotografering och bakning.
Här skriver jag om min vardag, lägger ut goda recept och försöker att sprida glädje genom att bara vara mig själv. Stanna gärna och läs en stund.
Puss!

Senaste inläggen

Kategorier

Tidigare år

Sök i bloggen

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards