Alla inlägg under september 2012

Av Sara Pedersen - 23 september 2012 16:32

Jag övningskörde i hela 45 minuter idag   

Och det var inte alls svårt. Jag blev ju lite avskräckt från att köra när jag fick motorstopp i en korsning en gång, skapade världens bilkö och alla andra ( otrevliga ) bilister tutade livet ur sig... då fick jag panik och började gråta... därför säger jag till bilister att inte tuta på de som övningskör för det är svårt nog ändå.

MEN idag var det inte alls svårt. Jag kom ihåg allting ju   Jag kunde starta och stanna utan problem, jag stannade i korsningar, blinkade och körde ut, kunde växla köra helt utan problem. Jag fick motorstopp en gång när jag skulle backa och vända men det gör ju inget.

Det var som att jag aldrig haft ett uppehåll. 

Det kanske fins hopp om körkort för mig med    


 

Av Sara Pedersen - 23 september 2012 10:28

Det var en bra fråga men såöänge som man kanske gör något mer igår så skulle det nog bli bra. Igår regnade det bokstavligen hela dagen. Från när jag vaknade, hela dagen och det regnade när jag gick och la mig och då somnade jag runt ett.. man kan bli deprimerad för mindre. Så det blev en riktig slappdag igår. Jag och mamma tittade på The Hungergames och den var inte alls lika bra som boken, så jag blev faktiskt lite besviken. Men så brukar det ju vara, det är som med Eragon, jag läste boken och verkligen älskade den och sen så ser man filmen..... jag hatar den filmen för övrigt   boken är en av de bästa jag läst men filmen gjorde mig så oerhört besviken för den gjorde verkligen inte boken rättvisa.

Jag är glad att så många läste igår trots att jag bara uppdaterade en gång men som ni hör så var inte min gårdag så händelsefull   

Men idag ska jag nog göra lite mer. Ska nog fotografera lite så jag får lite mer bilder till vårat projektarbete och så måste jag börja fundera vilka jag ska intervjua till den andra delen av arbetet. Och sen ska jag nog försöka övningsköra lite *gulp* Jag måste verkligen komma bakom ratten igen..  

Förresten! jag har hittat flera 50-talsklänningar på tradera ( köp nu. Alltså det är från en butik så de är nya ) och en liten roliga grej om det. De större storlekarna var billigare än de mindre. Jag mätte igår och jag kan ha en small, jag tror att en medium skulle sitta lite dåligt... men hur kan det vara dyrare med en mindre storlek? det är ju mindre tyd i de mindre så det är ju inte logiskt.

Iallafall, jag har tittat på en svart med bita prickar, en svart med röda prickar och en vit med svarta prickar... alla kostar runt 399 ( förutom den vita som kostar 430 ) och sen är det 79 kr frakt då de måste skickas från Storbritannien.. något man kan önska sig till jul kanske?   

Sitter nu och äter frukost. Det blev samma som igår; två rostade mackor med ost och sylt och sen en kopp med chokladkaffe   dock orkade jag bara en och en halv macka men det är ju något iallafall.

 

Av Sara Pedersen - 22 september 2012 10:24

Godmorgon   

Här får ni Haul-videon av det jag köpte igår.

Jag pratar även lite om vad som hände efter den förra videon och talar ut om det.

Enjoy   


Av Sara Pedersen - 21 september 2012 21:29

Som man bara kan ha roligt med   

Hade väldigt roligt med Sandra och Julia i Borlänge efter skolan idag, vi fick sluta tidigare idag på grund av den vidriga föreläsningen så vi kom ju iväg i god tid. så vi var väl där emot 20 i fyra skulle jag tro och då började vår lilla shoppingrunda ich under kommande timmar var vi på Skohuset, Cubus, Gina Tricot, DinSko, H&M, New Yorker, Gllitter, BikBok, Only och Vero Moda   ( tror inte att det var något mer.. eller? ) 

Vad jag köpte får ni se imorgon. Det är inte så fruktansvärt mycket men litegrann iallafall.

Sen blev det mat på Max och där satt vi till maten nästan sprutade ur öronen på oss innan Julia och Sandra blev hemskjutsade och jag åkte hem.

Kände hur fruktansvärt trött jag blev när jag satt i bilen hem men jag kunde inte somna. Jag satt på fel sida.

Kom hem strax innan åtta. 

Vi hade väldigt roligt och jag hoppas att vi kan göra om det snart   

Imorgon kommer en Haul-video på det jag köpte idag, lovar att den blir bättre än den förra när jag bara var totalt sönderstressad   

 

Imorgon är det lördag... ingen klocka   Jag sova läääänge   

Stay tuned   

Av Sara Pedersen - 21 september 2012 20:52

Jag var på en föreläsning idag.. och den dödade mig lite.. och det dödade mig framtidtro en aning måste jag säga   

Det var en man från arbetsförmedlingen som kom för att prata med oss men det var så värdelöst och jag blev så fruktansvärt arg under de där 45 minuterna att jag blev lite deppig och ängslig...

Tur att jag, Sandra och Julia åkte till Borlänge efter skolan s man fick tänka på annat och ha kul istället     

Men allvarligt, hur kul är det att han säger ¨ingen av er här inne kommer att få ett jobb¨ som en inledning? att ingen kommer att vilja anställa oss när vi kommer ut i arbetslivet för att vi inte har arbetserfarenhet och att företagen vill ha personer som är tio år äldre som har jobbat några år?

Men då har jag en fråga: Hur ska vi kunna få arbetserfarenhet om ingen vill anställa oss???? Eller förresten, det första han pratade om var; vad man kan arbeta med när man blir ¨stor¨. FY FAN säger jag bara, vad trodde han att vi var? 6 åringar hela bunten?   Jag hatar att bli behandlad som ett barn! 

Det är verkligen som jag sa till en av mina lärare for ett tag sen, ungdommar förväntas att bete sig som vuxna men blir behandlade som barn och det tycker jag är så fel.

Och så passade han på att säga att spanska är ett helt värdelöst språk inom arbetslivet så det skulle man ju inte läsa..

Men vi som läser spanska då?!?! är det kört för oss? visst att Sverige har mer sammarbete med tyska och franska bolag men man säger inte rakt ut att man inte ska läsa spanska för att det har man ingen nytta av... och jag blev så arg... jag har läst spanska i snart 6 år och det är mycket arbete bakom det! och spanskan är faktiskt det näst största språket i världen efter kinesiskan och det finns fler personer i hela världen som pratar spanska än engelska, så sug på den arbetsförmedlingen!!!!

Sen började han prata om vilka jobb som skulle finnas när det är vår tur att komma ut i samhället och det var inom sjukvård, hantvärk, byggindustrin, data/it, ingenjörer och så ville de ha matte och no-lärare...

Och så var det den grejen att han ville attt alla skulle stanna här i dalarna... vi skulle inte göra något eller vilja utbilda oss i något som var långt bort nejnej, utan vi skulle vara kvar här i dalarna.. Men vi som inte vill vara kvar här då?   vi som har större ambitioner än vad länet sträcker sig? alltså aaaaggghhhhh jag blir så arg!!!!   

Du kunde egentligen ha sammanfattat hela föreläsningen med en enda mening: Gå inte estet, läs inte spanska och ha inga större planer som kan föra dig utanför Dalarna... Fy fan..    

   

Av Sara Pedersen - 21 september 2012 06:53

Usch, det här kommer blir en körig dag, eller ja, det känns så nu iallafall för idag tänker jag ha roligt.

Är så fruktansvart trött för jag har sovit jättekonstigt.. Har haft fruktansvärda mardrömmar som fick mig att gråta varenda gång jag vaknade och mellan mardrömmarna så var det en drömlös sömn som bara gjort en tröttare   Somnade och vaknade med en vidrig huvudvärk och det är svinkallt. Det är ju bara en fuckin' plusgrad ute! är lite förvånad att det inte är is. Idag blir det att dra igen fönstret för att inte öppna det förutom för att vädra någon gång när man städar. 

Jag har sovit med tre täcken, en tjocktröja över sovtröjan och haft en sjal inatt för att det var så kallt. De sa presis på radion att det nog bara blir tio grader idag. Kallt!!!

Blir att klä på sig rejält idag. Nu vill jag ha min mysiga vinterjacke men den är i källaren och jag kan inte hämta den för jag vill inte väcka pappa som ligger och sover... men det skulle vara skönt att ha vinterjacka idag...

NU till lite positivt! Jag ska strax gå och ta lite huvudvärkstabletter så att den försvinner, ska på föreläsning idag ( fast det är synd att den ligger på tiden då vi har i-val för då har vi ingen dans idag ) och sen efter skolan ska jag och Sandra till Borlänge   

Vi får till och med skjuts ut av pappa för han och tobbe ska också dit så då behöver vi inte ta bussen. Då ska vi kolla om man kan hitta något på Expert nu när de ska ha konkursutförsäljning. Jag hör om folk som tänker köpa en ipad, en ny iphone, en tv.... jag vill ha ett par hörlurar, ett skal/skydd till min telefon och ( Kanske kanske kanske ) en till dator, jag vill ha en minu laptop men det känns lite dumt när den här fortfarande fungerar. Men den här har ju några år på nacken.... Det är lite synd att de gått i konkurs, Jag tyckte att de var en av de bästa förutom elgiganten.

Sen ska vi gå på kupolen och hitta lite varma, mysiga och snygga höst/vinterkläder nu när det har blivit så kallt ( ! ).  Och sen blir det väl att äta och sen åka hem. 

Det är helt vitt ute, det är inte is och snö utan dimma. Hade det varit minurgrader hade det varit is. Plus att det är klart på himlen och gräsmattorna är frosttäckta så det kommer bli riktigt kallt idag   

 

Av Sara Pedersen - 20 september 2012 16:56

Ska alldeles, alldeles strax hoppa in en dusch, tänkte bara skriva lite snabbt   

Har haft en grym dag   

Började med att vi fick tillbaka spanskaproven och jag hade fått et C och det känns väldigt bra eftersom att vi bara precis kommit igång och sen lämnade jag in spanskauppsatsen vi skulle skriva klart idag. Sen under följande lektion så planerade och förberedde vi för Elevrådets dag för låg och mellanstadiet som är på måndag då vi ska ta hand om några elever och ha aktiviteter. Jag är med i bildgruppen och med oss kommer barnen att få klippa, klistra och måla lite och skapa det som senare kommer att göra en sorts synvilla   

Sen gick jag och Sandra ut och åt och var borta hela hålet innan det var dags för engelska då provet väntade och det var faktiskt inte så svårt som jag trodde att det skulle vara men jag kommer ju inte att få alla rätt om man säger så.

Sen blev det dans och vi hade så roligt, eller det hade jag iallafall   Jag har blivit vigare sen vi började, nu kan jag ju faktiskt stå med raka ben och nudda golvet med händerna, jag är som sagt inte så vig i ryggen men jag är nästan överrörlig i benen   

Jag ska förmodligen till Borlänge med Sandra imorgon vilket passar mig utmärkt, jag behöver lite höstkläder   

Här får ni en extrem ego-bilbomb  men det är ju min blogg så då ska det ju vara bilder på mig   

Den första är från min och Sandras lunch, den andra från dansen då Nicos rumpa blev med också och de sista är från när jag gick hem.   


       

Nu ska jag hoppa in i duschen    

Stay tuned     

Av Sara Pedersen - 20 september 2012 07:24

Det är sådana här morgonar som jag  önskar att jag inte hade språk. De andra har sovmorgon idag när jag har spanska och just den här morgonen så kan jag tänka mig att också sova lite till   

vad sju vaknade jag, jag har alarmet inställt på 07.20 och 07.30 på telefonen spm backup utifall det skulle ha varit strömavbrott under natten eller om jag helt enkelt skulle ha lagt mig ner igen och somnat om.

 Var i säng väldigt tidigt igår men efter att jag somnat till på soffan så tyckte jag att jag lika gärna kunde sova i min säng, den är bekvämare än soffan.

Och så vill jag sova lite så att det kunde ha blivit liiite varmare ute, det är bara fyra grader ute just nu och det har varit minusgrader inatt   vad var det de sa på radion alldeles nyss? att i hela sverige så hade det varit minusgrader i värmland och dalarna?  tur man hade där... det är imma på mitt fönster från att jag gick upp och värmen gick ur sängen.

Det blir med andra ord byxor idag   

Åh, kom just på att det är den 20:e, jag får pengar idag   Jag får ju inte mitt hela studiebidrag i kontanter, jag får 450 i månaden, resten går till andra sparkonton och jag klarar mig utmärkt på det. Förstår inte riktigt de som får ut sitt hela bidrag ( ca 1050 kr ) och  har gjort av med allt på fyra dagar.

Jag har engelskaprov idag... få se hur det går. 

Nä, nu måste jag sätta fart   

 

Sray tuned.

Presentation


Hej!
Mitt namn är Sara, jag är 20 år gammal och älskar bland annat musik, fotografering och bakning.
Här skriver jag om min vardag, lägger ut goda recept och försöker att sprida glädje genom att bara vara mig själv. Stanna gärna och läs en stund.
Puss!

Senaste inläggen

Kategorier

Tidigare år

Sök i bloggen

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards