Alla inlägg under september 2012

Av Sara Pedersen - 15 september 2012 20:21

Screw fredagsmys för nu blir det lördagsmys.
Har nyss parkerat mig i soffan efter en extremt kul eftermiddag med bästa Jonte.
Jag sov inte bra inatt.. Vaknade flera gånger under natten och verkligen tvingade mig själv att försöka sova längre. Vid halv nio gav jag upp.
Sen så har jag klippt gräset och sen gick jag över till Jonte och så tittade vi på Weed och lite olika klipp på youtube som tex lillabloggen och det är ju så roligt.
Sen gick vi bokstavligen på skattjakt. Hört talas om Geocach? Det är lite tufft faktiskt. Är lite sugen på att prova på det. Vårt lilla sökande tog oss först upp på stadsberget och sen vidare över stan. Tog en fin bild över hönsan när vi var vid utkiksplatsen på berget när solen var påväg ner.
Sen har vi gått i brännässlor i kortbyxor och bara umgåtts. Myyys.
Sitter nu och äter godis i mängder... Maraboo sweizernöt, geisha, malteezers och chips med dipp...
Få se hur bra jag kommer sova efter det.

Av Sara Pedersen - 15 september 2012 12:24

Ett år och tio dagar   

Ett år och tio dagar sen jag fick ett av de värsta samtalen i hela mitt liv och fick veta att du skulle lämna oss. Ett år och tio dagar sen en del av mig krossades och lämnade ett stort hål efter dig.

Djurläkarna sa att du blev bättre, dina värden gick upp och du hade inte varit så pigg som då på flera år. Bara dagarna innan hade du sprungit runt och lekt, du var glad och jag trodde att du skulle klara dig.

Men du har varit med om mycket också, både bra och dåligt.

Det bästa du visste var att åka bil, så de där 15 timmarna till Norge måste ju ha varit de bästa i ditt liv, Några rundor till veterinären blev det såklart då och då och lika envis var du varenda gång, du skulle fan inte somna när de skulle rensa tänderna på dig och fick sådana doser att de tillslut inte vågade ge dig mer och gav upp. När vi kom hem sov du resten av dagen istället   

Du hatade att bada och tyckte om att torka dig i min säng när du väl kommit ur badkaret. Du var ett riktigt busfrö   

Du kunde vara riktigt jobbig ibland, du skällde på alla och när tikarna löpte satt du och ylade i fönstret och du var lite tokig och den mest kräsna hund jag stött på när det gäller tuggben men du var den bästa hund man kunnat ha   

Du var alltid lika glad när man kom hem och man fick alltid en massa blöta vovvepussar, du var otroligt gosig och kelsjuk och om du fick välja så skulle man sitta i flera timmar och klappa och klia dig. Du sov bredvid mig på morgonen när min dörr var öppen och när du väl bredde ut dig tog du nästan upp hela sängen och du snarkade som trettio arméer. Ibland fick man putta lite på dig för att du skulle sluta så att vi andra kunde få sova någongång och när du drömde sparkades du altid och gnydde och skällde svagt i sömnen.

När du började bli dålig sista gången blev jag rädd. Rädd för att förlora dig. Rädd för att aldrig få känna din blöta nos mot min kind, få klappa din mjuka päls och bara få gosa.

Så när jag kommit till veterinären efter att du fått ett anfall den eftermiddagen låg jag med dig i skuffen på bilen. Du kunde inte stå upp och du kände knappt igen mig i början men jag lade mig bredvid dig och bara pratade. Pratade om allt och ingenting medan tårarna strömmade nerför kinderna ooch jag fick en sista puss på kinden innan det var dags för dig att lämna oss.

Två dagar innan hoppade du upp till mig och lade dig på mig mage och ville gosa, Jag var på dåligt humör och skickade ner dig på golvet och jag ångrar så att jag gjorde det. Du ska veta att jag aldrig menade något illa och att du alltid kommer att vara den finaste hunden som någonsin levat    



Tack ni som stog ut med mitt lite jobbiga inlägg men jag tycker att Zack är värd det    



Av Sara Pedersen - 14 september 2012 23:25

Usch fy satan! Jag har enorma blåmärken upptäckte jag nyss   

På knäna av alla ställen också, måste ha fått dem från dansen idag när vi körde styrka eller något för jag har inte stått på alla fyra idag om jag inte minns fel.

Det blev lite av en chock när jag skulle byta om till sovtröjan och upptäcker att hela knäna är täckta... fint..   

Jag som tyckte att det var syns att det blivit lite kallare nu så jag vet inte om man ska sluta använda klänningar fram till jul nu ( jag har alltid klänning under jul och nyår ) och börja gå med byxor eller tights på heltid nu.

Fast om man ser ut såhär på benen är det nog lika bra att lägga undan klänningarna om man inte har tights under förstås.. 

Har nyss sett första delen av The Witches Of Oz, alltså uppföljaren till The Wizard Of Oz och den var ganska bra. Blev dock lite besviken i början för att jag trodde att det var en annan version... Jag vill ju se skräckversionen av trollkarlen från oz men jag tror att den bara heter Back to Oz.. Den ska jag se någon gång.

Nu tänker jag krama om min kudde tills jag somnar   

Få se om blåmärkena har blekts lite tills imorgon   


   

Av Sara Pedersen - 14 september 2012 17:04

Bara jag som tycker att den här veckan gått asfort? 

När jag kom hem idag och folk började prata om mat till kvällen var det enda jag tänkte; vadå till kvällen? vi äter ju i princip aldrig på kvällarna fören till helgen. Sekunden efter insåg jag att det faktiskt är fredag idag så då blev man glad   ingen klocka imorgon   

Ligger nu utslagen få sängen med en varm filt, jag fryser lite. Det är frysdag idag, det har regnat ocg blåst och regnat och blåst lite till.. det är nästan så att man funderar på att ta fram vinterjackan men jag har sagt till mig själv att den inte kommer fram fören det varit minusgrader på morgonen i en vecka.

Idag regnade det som sagt men jag hade den otroliga turen att få skjuts av min kusin och hennes mamma som plockade upp mig, snällt va?    så jag kom i tid till min pianolektion och där blev jag lite mindfucked.. jag har precis lärt mig spela låten som jag hade i läxa och idag så bytte vi tonart på den så då får jag spela den på ett helt annat sätt.. det blir säkert bra tillslut.

Vi håller ju på med tonarter igen på gehörs och musikläran igen och idag kom vi in på parralell-tonarter, få se hur lång tid det tar innan man lär sig det, det är riktigt kul tycker jag, även om jag inte förstår så mycket av det än.

Jag hade glömt bort att det var spanskaprov idag så ni kan ju gissa hur det gick...

Sen var det hål innan dansen. Och där väntade en och en halv timme streetdance, så grymt kul!!!   Det är ju street som jag gillar bäst, det är ju så grymt kul och det är sjukt snyggt också   

På svenskan fortsatte vi att skriva... först utan och sen med adjektiv, en lite kul grej. Jag skrev fem rader först utan beskrivningar sen när jag skrev samma händelse med adjektiv och beskrivningar blev det utan problem två sidor. Det är en stor skillnad.

Sen var det bara att gå hem, Jonte gjorde sällskap med mig och det var väldigt trevligt.

I helgen nu ska jag städa, måla, klippa gräset om det blir väder för det och sen ville Jonte hitta på något, så om det inte blir väder så kan jag ju sticka till honom så kan vi se på Weedo   


 

Stay tuned   





Av Sara Pedersen - 13 september 2012 18:14

Satan vad ont sprutan gjorde   

Det var den som gjort ondast hittills men nu är det gjort. Nu har jag tagit alla gerdasilsprutor. jag tyckte att jag var rätt dukti eftersom att jag inte hade någon med mig när jag var där fast jag klarade inte av at titta på sprutan så jag blundade hela tiden och jag tror att jag kved till en gång för det tog ju sådan tid och det gjorde ont, det är ju så mycket i de där sprutorna   

Jag hade iallafall nummer tolv eftersom att jag var på plats i god tid så jag behövde inte vänta så länge.. efter en timme var jag klar och kunde gå hem..

Det kommer bli lite jobbigt på dansen imorgon när jag inte kommer kunna röra armen.


 

Av Sara Pedersen - 13 september 2012 08:30

Jag har sovmorgon, underbart    blev dock inte att sova så mycket längre för att tobbe satt och praktiskt taget skrek när han spelade, han pratade nog med någon över telefonen, det hörs ju upp till mitt rum.

Jag har vanligtvis ingen sovmorgon som de andra har då jag läser spanska men jag får trösta mig med att jag får åka till spanien sen, det ska inte de   

Så första lektionen idag är ljud och ljus då spanskan är inställd, dock måste jag göra en självdiagnos idag men det kan jag göra hemma.

Idag är det förmodligen rester i skolan... vad huset bjuder = rester / halvfryst mat. Sen blir det engelska, vilket innebär MER grammatik och sen är det dans   Jag ska be om att få få lite tidigare så att jag hinner till vårdcentralen till fyra efter skolan...

Då är det dags för sista sprutan.. *Gulp*.. usch, jag tycker inte om sprutor   Jag är lite nervös.. någon som vill hålla mig i handen?

 

Av Sara Pedersen - 12 september 2012 20:48

Sitter nu på sängen nyduschad och renskrubbad, lite trött och har väldigt ont i fötterna..   det här värkt i fötterna några dagar nu och jag vet inte om det är på grund av dåliga skor eller något annat och att stå upp på kören i två timmar idag var ren tortyr.. det gjorde så ont men man kan ju inte sätta sig för att man har ont i fötterna heller.. Och minns ni när det var Kultrnatt här i stan? och att jag fick riktigt ruskiga skavsår efter det? ja.. de har inte läkt än..

Men nu var det inte det som vi ska fokusera på.

    Dt har varit rätt bra idag trots ont i kroppen. Har sjungit och spelat på ensamblen idag, jag satte äntligen basslingan till Jailhouse rock   skolkören gick an och var var ju tokhungrig vid lunch ( jag äter ju inte frukost så ofta och som jag skrev igår så åt jag inte mycket igår ) på svenskan gjorde jag INGENTING! vi skulle skriva utan att använda adjektiv och min starka sida är att måla upp med adjektiv och beskrivningar så jag hade problem där. Och på engelskan väntade mer grammatik.. inte så kul..

Sen blev det lite sång och lite pianospel innan jag gick till bussen. Som tur var behövde jag inte åka ensam som jag trodde att jag skulle få göra idag ( och som jag förmodligen kommer göra varenda onsdag... snyft..   ) för Mia var på bussen så jag fick sitta och prata med henne sen mötte man upp Sandra och Frida i Avesta och gick en snabbis på H&M innan vi fick skjuts ut till kyrkan   

Sen tror jag att det inte var så mycket mer.... förutom att min röst bröts under körrepet ikväll så de andra förstasupranerna skrattade åt mig. Men det gjorde jag också   

Förresten, om ni har vägarna förbi Avesta/Grytnäs den 30 september får ni gärna komma och lyssna på oss under våran första konsert i år   

Och nu är det slut, jag har inte ens en bild till det här inlägget men jag tror att ni överlever.

Stay tuned.   

Av Sara Pedersen - 11 september 2012 21:30

Alltså fan vad jag blir less på mig själv..

Jag är trött som ett as och så sjukt hungrig så jag vet inte vad.. och jag har bara mig själv att skylla..

Jag kan inte sova än för att jag kom alldeles nyss på att jag inte gjort min sångläxa som jag har tills imorgon och måste nu lära mig en låt som jag knappt hört förut... plus att jag inte kan koncentrera mig på att lära mig låtar när jag är hungrig och trött.

Och jag har inte ätit sen lunch... förutom en macka och en cupcake.. men jag får som sagt skylla mig själv och äter jag nu så kommer jag inte kunna sova... och jag kan inte sova fören jag lärt mig den här låten..

Ja.. som sagt..

     

Presentation


Hej!
Mitt namn är Sara, jag är 20 år gammal och älskar bland annat musik, fotografering och bakning.
Här skriver jag om min vardag, lägger ut goda recept och försöker att sprida glädje genom att bara vara mig själv. Stanna gärna och läs en stund.
Puss!

Senaste inläggen

Kategorier

Tidigare år

Sök i bloggen

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards