Alla inlägg under september 2012

Gos

Av Sara Pedersen - 11 september 2012 19:49

haft en väldigt mysig dag idag faktiskt, igår var det lite tungt men idag har det varit lite skoj   

hade en mysig promenad till skolan. Sen väntade en jätteglad Sandra där och jag fick en kram. Gos   på ensemblem spelade vi igenom våra låtar och började på en ny låt som jag väldigt gärna ville prova på att sjunga. Det blir något lite annorlunda mot det jag sjungit tidigare. Har ni hört Lucille med Little Richard? den ska jag få sjunga iallafall. Sen när vi lyssnade på lite 50talsmusik blev det plötsligt bugg i rummet   

Sen blev det dags för Visor vs Country lektionen och våran grupp är klar och det låter otroligt fint så det blir redovisning nästa lektion   

På spanskan satt vi mest och skrev på våra uppsatser sen hade jag lunchdate med Nico och sen var det engelska... där fick vi nya böcker, grammatikböcker för att vara exakt. Och grammatik är såååå tråkigt.. det är inte svårt.. det är bara tråkigt. Sen under hålet så satt vi och lekte. Vi körde namnlekar. På historian disskuterade vi filmen Ung Rebell.

Efter skolan följde Sandra med mig hem och vi har ätit cupcakes, gosat och spelat gitarr. Det var väldigt kul   

Väldigt gosigt.

Sen följde jag henne till bussen och sen var det bara att röra sig hemmåt. Precis när man kommit hem så började det regna och det regnar fortfarande lite..

Hmm.. lite annat.. tja.. jag skar mig på ett papper idagoch det är kolsvart klockan halv nio..   buhuu..

 

Här har ni en uttråkad Sara på engelska-lektionen   



Av Sara Pedersen - 10 september 2012 15:31

Jo, jag fick en fråga om hur jag gjorde mina cupcakes så jag tänker besvara det med ett inlägg om nu några fler undrar. jag lägger ju vanligtvis inte upp recept här för jag tycker att det är.... otroligt löjligt ( hosthost ) Men en fråga är ju en fråga och de ska jag ju besvara   

Jo, först gick jag ut och plockade en burk körsbär i trädgården, det blev inte så många för nu när det blivit kallare så blir de dåliga men jag kanske plockade runt 25-30 stycken. 

Så kärnade jag ur dem over en djup tallrik så att saften sparades och så delade jag varje körsbär i två till fyra delar och lade ner dem i tallriken. Sen fick de helt enkelt ligga där medan man började med det andra.

Det jag använde sen var:

( smeten, ca 20 st)                                                             Ugn 200* ( varmluftsugn 175* )

   

100g margarin

2 dl mjölk.    

4 ägg.       

4 dl socker.

6 dl vetemjöl

4 tsk bpulver

4 tsk vsocker


Du ställer ugnen på rätt tempratur, smälter margarinet på spisen och medan det smälter vispar man ägg och socker, pösigt såklart. 

När margarinet smällt stänger du av plattan och låter det svalna.

Sen siktar du ner ( eller blandar noga i en seperat bunke ) mjölet, bakpulvret och vaniljsockret. Om ni är som jag kan man ta lite extra vaniljsocker för det är gott   

sen vispar ni ihop det som är i bunken.

Nu till margarinet. Tillsätt mjölken i margarinet och rör ihop det lite snabbt sen häller ni i mjölk/margarinblandningen i bunken med de andra ingridienserna och vispar ihop till en jämn och slät smet.

Sen häller ni i smeten i muffins alt cupcakesformar MEN kom ihåg en sak! Fyll ALDRIG mer än 3/4 av formen för annars kommer smeten att rinna ur formarna i ugnen. Jag använde ju silikonformar för att det skulle bli stadigare men hade jag använt vanliga formar hade inte en enda av mina cupcakes blivit hela   då hade det bara livit en stor gegga i ugnen.

Jag hade ju körsbär i mina så nu tar ni bären som ligger i tallriken och lägger så många bitar ni vill ha i varje cupcake ( ju mer dess bättre för då blir det inte så torrt ) sen tar ni en potatissticka och trycker ner bärbitarna i smeten i formen sen kan ni ställa in cupcakesen i ugnen i 10 - 15 minuter beroende på hur stora cupcakes ni gjort. Mina var nog mitt emellan.

Medans de stor i ugnen kan ni ta tag i glasyren   

Värm 75g margarin i micron så det vlir flytande, annars blir glasuren grusig och det vill vi inte  

Häll i ca hälften av margarinet i en bunke och börja med 3 dl florsocker och rör ihop, tillsätt någon dl till och tillsätt körsbarssaften som är kvar i tallriken för att få färg ( om man inte vill ha karamellfärg, använder du saft så får glasyren smak ) sen tillsätter du lite mer florsockeroch häller i resten av margarinet. Glöm inte att röra. Sen fortsätter du att tillsätta körsärssaften och florsockret tills du får den färg och konsistens du vill ha   

Ta ut dina cupcakes efter den utsatta tiden, då ska de inte vara rinniga längre ( kontrollera med potatisstickan ) är de klara så ställ de så att de svalnar av lite, är de för varna kommer glasyren att smälta, är de inte klara så låt de stå inne en liten liten liten stund till. Men förhoppningsvis är de klara så de får svalna av. När de blivit lite svalare så är det bara att börja garnera   Jag använde en tesked för att lägga upp på cupcakes och sen en slickepot för att forma lite sen är det bara att ta på lite strössel och sen är de bara att ställa dem på kylning så att glasyren stelnar.

Ni kan ju såklart använda andra saker för att få en annan färg på glasyren, använda annat strössel eller göra andra muffins men det var såhär jag gjorde.

Hoppas att du fick svar på din fråga nu den som ställde den   

Gör gärna ett försök och jag skulle bli jätteglad om jag kunde få se era resultat. Jag älskar cupcakakes   

Stay tunes guys, you know I love ya   


 

 

GOOD LUCK!!!   

Av Sara Pedersen - 9 september 2012 16:43

Gissa vad? jag har bakat cupcakes   

Har velat gjort det ett tag nu och idag när jag varit så glad tog jag tag i det och gjorde körsbärscupcakes   Det blev vaniljmuffins med körsbärsbitar i,körsbärna är från våran trädgård så det smakar ju faktiskt något, uppepå är det körsbärsglasyr och färjen kommer från saften ur körsbärna ( då behövde man ju ingen karramellfärg ) och sen så är det lite strössel också. Lite tråkigt strössel dock men det får gå ändå   

Jag har aldrig lyckats med sådana här förut, glasyren har alltid blivit ¨grusig¨ förut men jag listade ut hur man får den slät. Det var helt enkelt så simpelt att du värmer margarinet i micron i några sekunder så det blir flytande och tada! grusfri glasyr   

De blev då rosa, rosa är inte en av mina favoritfärger men på cupcakes är det fint och så har jag använt silikonformar så de går att använda flera gånger, men de måste diskas emellan såklart.

De blev nog godkända för Tobbe och hans kompisar gar redan provat ( trots att de är rosa ) själv tar jag nog en senare när glasyren har stelnat riktigt.

Vad har ni haft för er idag?    


             

                     

Av Sara Pedersen - 9 september 2012 10:34

Är det bara jag som är så otrolig pigg just nu? Jag är jätteglad och otroligt pigg just nu. Vaknade strax efter nio och kände mig totalt utvilad och det var så skönt att inte vakna och känna att man bara vill somna om. Jag har dock inte ätit frukost än men det ska jag göra såfort jag skrivit klart det här inlägget. Det blir nog inte så långt eftersom det är lite drygt att skriva långa inlägg från telefonen.
Vet ni? Jag tror att jag kommit in i en keso-period. Jag har ätit keso till allt de senaste fyra dagarna men det är ju inte dåligt för keso är ju både gott och relativt nyttigt. När jag satt igår och åt omelett, keso och sallad kände jag mig nyttig, jag håller nog på att påverkas av mitt spanska-arbete, jag ska skriva en uppsats om hur man kan leva ett hälsosammare liv. Jag klippte ut en artikel irriterad tidningen igår som jag tänker använda. Hoppas att det blir bra, jag vill ha ett bättre betyg i spanska i år.
På tal om att vara hälsosam, jag var ute och gick en stund igår. Fotograferade höstträd, satt och tittade ut över Hönsan och gick runt lite på Gammelgården. Det är fint där när solen är framme. Idag är det inte lika fint väder så vi får se om det blir något promenerade idag.
Nu är klockan 10.34 och nu tänker jag äta lite frukost innan det blir allt för sent.
Pöss

Av Sara Pedersen - 8 september 2012 13:05

Kvällen igår var mycket bättre än eftermiddagen måste jag säga   När vi kom dit var alla glada och det varm varmt inomhus då det var lite kyligt när vi cyklade ut. 

Efter en stund blev det mat, och sen blev det annat, den sista timmen vi var där sov jag dock på soffan. Så rolig är jag att umgås med   nej, men det var ganska sent och jag har blivit en extrem lättviktare tror jag   blir så otroligt trött om man inte går ut och tar lite luft. När vi skulle bege oss hemmåt var det svinkallt ute, och jag hade ju inget mer än kläderna jag hade på kroppen så att säga. Men jag fick låna en fodrad skjorta och det är den varmaste skjortan jag någonsin haft på mig, jag frös inte alls. Den är vit/svart/grårutig och räckte ner till knäna på mig. Så mysig   

Sen var det lite obehagligt att cykla hem faktiskt.. det var kolsvart så man såg inte handelframför sig.. hur skulle man då kunna se vägen om man inte har lyse på cykeln? tack och lov finns det en app som heter ¨ficklampa¨   så vi kom hem i ett stycke.

Sen var det bara att gå och sova.. jag var väldigt trött då.

Här får ni en bild från igår. Jag hade en liten tråkig stund när jag lekte lite med mitt hår. Tyckte att det blev rätt så fint trots att det blev lite ojämt. Vad tycker ni?

 

Av Sara Pedersen - 7 september 2012 20:48

Vilken vidrig eftermiddag jag haft..
Dansen var en pina då jag fortfarande är sjuk och det känns som att jag bara gör fel, är i vägen och så kan jag inte låta bli att känna att alla är så mycket bättre än jag då jag inte är så vig.. Jag är vig i benen så jag kan lägga ett ben bakom huvudet men jag är inte vig i ryggen, så jag kan inte nå golvet om jag böjer mig fram och nedåt.. Och att få höra gång efter gång att man gör fel när man verkligen försöker.. Det är jobbigt helt enkelt.. Fast jag kunde inte vara med hela lektionen ändå för jag bara hostade.. Inte bra..
Vilket var synd för vi började med en otroligt kul dans idag. Älskar verkligen Street-inspirerade danser.
På svenskan var det bara ostrukturerat då vi skulle redovisa våra arbeten idag. Dock ska jag och Jonte redovisa på måndag eftersom att han var ledig idag. Men det var nästan ingen grupp som kunde redovisa! Bara två grupper. Så vi fick sluta lite tidigare eftersom inga fler kunde redovisa.
Jag annade i skolan en stund innan jag gick hem och hoppade in i en dusch innan jag skulle fixa till mig innan vi skulle iväg, tror ni inte att jag skar mig på rakhyveln i duschen?!
Sen när jag skulle torka håret så fastnade en del i själva fläkten så de hårståna började brinna och det luktade bränt hår över hela övervåningen... Sen byter jag om till det jag har på mig nu: svarta byxor, ett blåspräckligt linne och en svart jacka.
Sen när vi cyklade ut så hör jag plötsligt hur det surrar till vid halsen och hur det sticker till.. Så när jag ska slå bort krypet som stuckit mig fastnar jag med tummen i kedjan till halsbandet så kedjan går sönder och halsbandet lossnar.. Och kedjan och smycket flyger iväg till shotaheiti...
Så nu har jag inget halsband med en gitarr längre.. Och det går inte att få tag på likadana berlocker för de säljs inte längre.. Det där jävla krypet är skyldig mig ett gitarrsmycke!!!
Nu sitter jag i en fotölj och är osocial. Ska strax gå tillbaks till de andra..
Det är ju fredag nu och helgen väntar. Imorgon ska jag sova läääänge. Men ikväll ska jag ha kul. Min äckeleftermiddag ska inte förstöra min fredag!
So raise your glass!
Skål!

Av Sara Pedersen - 6 september 2012 17:08

Idag, idag... vad har hänt idag?

Har haft spanska, fått tillbaka min spanska uppsats och fått börja på en ny.

Vi har haft ljud och ljuskurs då vi fått göra egna ljusbilder, fixat ljud och varit uppe på ¨bryggan¨. Det är som en stadig hängbro 6 - 7 meter upp i luften och för att komma dit måste man först gå upp för två branta trappor och sedan gå över takbjälkarna.

Sjukt läskigt!!! (( då jag är lite höjdrädd ) men ändå så sjukt kul, fick nog en liten adrenalinkick   väl uppe på bryggan så fick vi justera och vrida på lamporna så att de blev rätt riktade över scenen.

Sen var det lunch.. det var äcklig mat idag så jag, frida och sandra stack till donken istället, det är godare, dock inte nyttigare och inte det bästa för magen men vad gör man?

Engelska var det sen och då var det först ett läxförhör och trots att jag inte ens hade kollat på läxpapret kunde jag svaren.. jonte kallade mig för pluggis när jag var klar först och lämnade in pappret men eftersom att det var han som sade det så är det okej, annars hade jag nog tagit illa upp.

sen var det i-val och då tittade vi på en film om hur man sätter upp och producerar en föreställning. Vi kommer förmodligen att se samma film på ljud och ljuskursen också men då har ju jag redan sett den    Men imorgon ska vi dansa och då blir det salsa   kul   

Sen var jag in en snabbis på apoteket innan jag gick hem. Det är väl det som hänt idag... en helt vanlig dag.. lite trist men det händer inte så mycket just nu...

Bilder från bryggan.

   

Av Sara Pedersen - 4 september 2012 21:52

Usch, jag är trött... det har verkligen varit en sådan här dag så man verkligen bara vill lägga sig och sova och aldrig vakna upp. Det är skönt att sova och när man drömmer är det oftast bättre en den verkliga vardagen.

Och vad gör jag när jag är trött? jo, tittar på musikhögskolor.... jag är ju inte klok.. Jag får nästan lite ångest när jag tittar på högskolor för jag vet att jag vill fortsätta att studera musik när jag gått ut gymnasiet, det finns 6 stycken musikhögskolor i Sverige, ett i Stockholm, ett i Göteborg, ett i Malmö, ett i Piteå, ett i Arvika och ett i Örebro och jag gillar inte något av dem..   och det är ett stort problem. Jag kanske måste sova på den saken också?

Jag har ju bara sovit idag.. det kan inte vara bra i längden.. sov egentligen för länge imorse så det blev lite sent, tack och lov så fick jag skjuts av jonte på hans cykel så jag kom i tid. Sen har det varit en seg dag, sen sov jag i tre timmar när jag kom hem. Det är inte bra!

Vaknade vid åtta sen efter min lilla tupplur och hade inte ätit så då var det bara att äta sen vi nio blev det en dusch och sen datorn....

NU ska jag stänga av datorn, bädda ner mig under täcket och vänta på att alarmet ska ringa imorgon   Nattinatti   

   

Presentation


Hej!
Mitt namn är Sara, jag är 20 år gammal och älskar bland annat musik, fotografering och bakning.
Här skriver jag om min vardag, lägger ut goda recept och försöker att sprida glädje genom att bara vara mig själv. Stanna gärna och läs en stund.
Puss!

Senaste inläggen

Kategorier

Tidigare år

Sök i bloggen

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards