Alla inlägg under december 2012

Av Sara Pedersen - 13 december 2012 21:41

Det skulle jag behöva bli just nu. Så för en gångs skull tänker jag göra ett inlägg helt utan känslor. Inga smileysar och inga större åsikter för som jag skrev så borde jag bli känslolös för jag har för många känslor som rusar omkring på samma gång och jag vet inte vad jag ska göra med den för att gråta hjälper inte i längden.

Jag började till och med att gråta under dansen idag för att jag verkligen inte klarade av det, jag klarade inte att bli tillrättasagt efter att jag verkligen försökt och sen har så mycket annat i huvudet. Det blir bara så mycket på en gång.

Ska alldeles strax lägga mig efter att ha avslutat dagen som den började, men ett glas juice.

Imorgon är det ju fredag och jag börjar väldigt sent så jag ska verkligen försöka att sova men om jag känner mig skälv rätt så är jag ändå vaken innan åtta men jag behöver sova, då kanske jag kan kontrollera mina tårkanaler lite bättre... och hade nico inte varit på dansen för att bara hålla om mig när tårarna rann vet jag inte vad jag hade gjort.

Men tänk på en sak;

 Den som gråter, gråter oftast inte för att den är svag, utan för att den varit stark för länge.


 

Av Sara Pedersen - 13 december 2012 20:48

Det är över nu.. äntligen!!!

Kändes som det aldrig skulle taslut eftersom att kyrkan tömdes väldigt långsamt... så långsamt att mina saker han bli inlåsta..   

Som jag skrivit upprepade gånger så tycker jag inte om lucia och vill faktiskt ett år bara få titta på luciatåg, är det för mycket begärt?

Dagen började med att jag var uppe rätt så tidigt och var som en zombie hela morgonen, jag tog mig inte ens för att kolla telefonen, så jag gkorde väl mina morgonrutiner men dock blev det inte så mycket till frukost förutom ett glas juice för det var verkligen för tidigt för att äta. Sen gjorde jag mig i ordning innan mamma kom och hämtade upp mig, hon var snäll och hade ställt upp för att ge mig skjuts så att jag inte skulle behöva släpa så mycket grejer.

Sen så var det bara att byta om, sjunga upp lite och gå och lussa och Nico var så gullig som tog lite bilder och spelade in en sång som vi sjöng till mig så att jag hade lite bilder till det här inlägget, hon har tagit alla bilder i det här inlägget föruton de sista två   Men videon kommer inte upp fören imorgon för hon han inte skicka den till mig idag så det tar vi på dansen imorgon så kan telefonerna sköta det själva medans vi övar.

Sen var det inte så mycket mer i skolan idag förutom att Jonte skrämde livet ur mig... det var inte roligt   

Efter skolan så väntade mer rep i kyrkan och vi repade ytterligare en timme efter att skolan slutat, jag har i princip levt på mackor idag    och strukturen som skulle vara under kvällen skrev jag igår om jag inte minns fel.

Efter att allt var klart och man fick sätta sig i bilen och åke hem... det var helt underbart.. Jag är så slut och har så ont i halsen så jag vet inte vad jag ska ta vägen för jag tror att jag kommer att hosta hela natten, inte för att det gör något, jag har kompledigt imorgon och börjar inte fören ett     


 

Jag som tärna och glitter är ju inte mig grej, jag tycker när det är finare när alla får ha röda band och Lucia har ett bredare   

 

Lucitåget på morgonen   

När vi tågar ut ur kyrkan   

 

Där är jag   

Lussefika = äppelfestis och världens torraste lussekatt   

Hedemoras lucia på kvällen då jag var först sjöng på läktaren, sen i Avestakören, sen upp på läktaren igen för att byta om och sjunga med klassen och sen så fick jag rusa ner för att vara med i högstadiets, musikskolans och esteternas luciatåg. Här står Alla här framme    

Av Sara Pedersen - 12 december 2012 22:21

Sitter nu efter en varm dusch och ska strax sova lite för att samla kraft inför morgondagen.

Ska gå upp extremt mycket tidigare än vad jag är van vid och det känns lite tungt, borde egentligen inte sitta uppe och skriva men det brukar gå rätt fort att skrive ett inlägg men jag kan inte garantera att det är särskilt rättstavat alltihopa.   

Det blir en lång dag imorgon då det är tidig samling i skolan för att vi sen ska ha lucia i kyrkan för folk som inte ens är intresserade av att lyssna och sen har vi vanliga lektioner efter det men vi kommer att få lite lussefika först. Sen väntar de vanliga lektionerna och dansen som slutar tio över fyra, tio minuter senare börjar kvällens schema för då ska vi samlas och sen så ska vi väl förbereda och sen på kvällen så kommer själva framträdandet att vara och det känns som att jag verkligen är med i allt... för först ska jag, Frida, Sandra och Julia inleda hela alltihopa och sjunga en låt tillsammans ( och det är låter jättefint ) sen ska vi ner och sjunga några lucia och jullåtar innan jag ska upp på läktaren och byta om till lucialinne för att sjunga med esteterna och när det är klart ska jag rusa ner, byta tillbehör och vara med i vasaskolans luciatåg   ... suck... det blir en låååång dag och när jag kommer hem imorgon kommer jag nog bara lägga huvudet på kudden och sova tills nästa dag... eller nej..

Här har ni två bilder på mig från idag   


   

Av Sara Pedersen - 12 december 2012 20:03

Idag har det varit en bättre dag än igår, även om den haft sina nedgångar   

Även om det var väldigt segt att komma ur sängen imorse men det tog en stund innan jag somnade igår för jag började faktiskt gråta igår och sen när man väl börjat så var det jättesvårt att sluta men tillslut så lugnade jag ner mig och lyckades somna.

Imorse så samlades vi upp i kyrkan för att repa i kyrkan inför lucia imorgon men jag var inte med hela repet för jag var så irriterad i halsen så att det vekligen inte gick, det gjorde för ont och jag bara hostade, så den sista stunden satt jag ner och vilade halsen. Och helt otroligt nog så skulle vi ha kör efter det men vi repade inte så hårt och det var väldigt skönt och så fick vi gå på lunch lite tidigare   

Sen repade övade vi lite Hamlet som vi ska spela upp på  fredag och fter det satt vi i biblioteket och såg film på engelskan och fick varma bullar och julmust   

Vi han ju dock inte se klart filmen för vi skulle ju med bussen och så åt vi lite innan jag skulle till ungdomsmottagningen. Och innan vi stack till kyrkan så blev det att kolla på lite saker som jag siktat in mig på till mellandagsrean.

Det var sista körrepet idag och det är bara deltagandet i lucia imorgon och julkonserten på måndag och sen är det inget mer i år men kören.

Dagens middag, en macka med ALLT   


 

        

Av Sara Pedersen - 11 december 2012 20:53

Jag ska lägga mig tidigt idag, jag är bara så trött hela tiden, vet inte ens hur det kan vara fysiskt möjligt att vara såhär trött.. men det känns som att det kommer bli bättre så fort vi har passerat torsdagen och alla jävla Luciakonserter är över.. jag blir av med min sovmorgon på grund av lucia.. jag har ju inte sovmorgon annars..   plus att jag hellre hade utnyttjat den tiden på ett annat sätt än att stå i en kyrka och sjunga för folk som inte ens vill lyssna.. ursäkta att jag är negativ men jag är arg och ledsen, trött och bara allmänt stressad över princip allt i mitt liv just nu känns det som.. känns som att jag egentligen skulle behöva sitta och gråta i sådär tre timmar men frågan är om jag skulle må bättre efter det   

Men för att se något positivt så har det varit bättre nu under kvällen än hur det var under dagen, även om det inte var såjätteroligt innan man kom dit...

Men när vi väl var där var det helt okej, det var vamt och fint inrätt, det gick bra att framträda och vi fick beröm och det kändes bra att få det för efter en sådan här dag då man egentligen bara vill gråta så är en komplemang guld värt    

Sen när jag kom hem så satte jag rosen i vatten som jag fick idag, tände ljus och drack lite julmust tillsammans med mamma och det var rätt mysigt. Både hon och jag har väldigt mycket att göra just nu.. men efter jul så blir det bättre, då ska vi ut och övnigngsköra igen iallafall.

Nä, nu tänker jag sova och hoppas att det vlir en bättre dag imorgon för en sådan här dag till klarar inte jag av... 


       

Av Sara Pedersen - 11 december 2012 16:43

En sådan vidrig morgon och dag jag haft hittills!

Trodde att det skulle bli bra men fick en asjobbig start och så blev hela dagen bara bajs....

Först så hade jag satt klockan på kvart i åtta för att jag inte trodde att jag skulle behöva något speciellt så jag går upp. och börjar sätta igång... brödrosten ville inte.. sen skulle jag sminka mig och jag fick sminka om mig tre gånger för att jag var så skakig på handen, när jag väl var klar så började jag gå.

Efter en stund kommer jag på att jag inte har med mig plånboken och insåg att jag inte skulle kunna äta något under hålet och det är som jag kommer ihåg att vi skulle ha luciatåg på hålet så då måste jag vända och hämta mitt lucialinne. Så jag går hem igen och packar ner det och sen går jag iväg igen. påvägen så halkar jag omkull så att jag hamnar på rygg och så lyckades jag strecka nacken   men det är bara att resa sig igen... jag hade telefonen i en jackficka och sen när man börjar gå igen så råkar jag slå till jackan med armen i jackan så att telefonen flyger iväg och ner i en snöhög... Men den klarade sig som tur var och jag kom tillslut fram til skolan och jag var lite sen. 

Efter att vi övat lite på en av avslutningslåtarna så skulle vi ha ensamble och då blev jag arg och väldigt besviken för då bröt min lärare ett löfte som han gett till mig veckan innan och det tyckte jag var elakt    Det var inte ens ett svårt löfte att hålla... men vad förväntar jag mig, det är aldrig någon som lyssnar på mig ändå..

Efter det så väntade nästa lektion då vi bara skulle sitta och läsa noter innan vi fick gå på lunch innan vi skulle ha rep i kyrkan inför lucia. Och för en gångs skull så var det god mat och då hade vi en väldigt kort stund på oss att äta så jag slängde i mig maten och hamnade i ett fruktansvärt matkoma.. jag trodde att jag skulle somna i kyrkan   på engelskan var det inget speciellt förutom efteråt för då skulle vi se på film och vi som skulle vara med i luciatåget idag kunde ju inte se den    De skulle se första halvan av filmen idag och så ska vi se andra halvan imorgon och vi som ska till Avesta efter skolan kommer missa slutet också.. så jävla värdelöst..

Luciatåget gick väl bra och vi fick en varsin ros och fika och det var lite gulligt att titta på när småbarnen hade ett eget luciatåg också. Det var tre luciatåg där och de små var så söta men jag ville verkligen se den där filmen så att jag kunde vara med och diskutera sen för ju mer man är med ju större chans till ett bra betyg får man..

Sen avslutades skoldagen med lite skriveri på datorn för vi har en examinerande uppgift som vi började med igår...

Nu sitter jag här efter att ha varit och handlat, hälsat på farmor och ätit och 20 i sex ska jag vara på plats för att bli upphämtad till en konsert ikväll... sen när jag kommer hem väntar plugg och mer plugg..

Jag vill bara lägga mig och sova   

vi får hoppas att det blir en roligare avslutning på kvällen...


     

Av Sara Pedersen - 10 december 2012 17:33

En till grej att stryka från listan och det är teatern som vi skulle spela upp för det gjorde vi idag inför fransyskorna och jag hoppas att de gillade allas små teatrar.   

Jag tyckte att alla var väldigt duktiga faktisk och teatrarna blev väl genomförda trots den korta tiden vi haft på oss.

Och när det gäller våran egen teater så blev jag också imponerad faktiskt för vi hade aldrig spelat igenom den sen vi gjorde om den och det var flera veckor sen och vi spelade verkligen ut nu och det kändes väldigt bra   Det var ju fyra grupper och alla hade en teater och det tog kanske en halvtimme att spela upp allihopa.

Sen efter teatrarna fick vi gå upp till kyrkan för ett gemensamt luciarep för den gemensamma lucian på torsdag och då fick jag reda på att jag ska bli två år ingre och vara med i högstadiets luciatåg.... jag vill inte vara yngre.... men vad gör man inte för sina medmänninskor.. det är ju inte under en sådan lång stund... Men herregud jag blir ju 18 om 58 dagar om jag inte räknat fel   

Såhär såg jag ut under teatern med mina scenkläder, vi skulle försöka att ha mycket rött på oss. Jag tyckte om skjörtan som jag lånade ur klädföråden, visst, den kanske var sådär, 4 storlekar för stor men det är mysigt att gå runt i stora skjortor.   Och så har jag ju inte varit sminkad i ansiktet idag förutom runt ögonen. Inget puser och ingen fondation, ( Jag använde fondation i fredags och vaknade upp dagen efter med tre små finnar så det ska jag inte använda mer, jag har ju sagt att fondation gör mer skada än nytta för min hud så därför brukar jag bara ha puder ), idag smörjde jag bara in ansiktet för att jag inte skulle frysa imorse.


           

Av Sara Pedersen - 10 december 2012 16:24

Det blev en lite specialare idag då Julia fyllde år igår så idag hade vi lite födelsedagsfika på rasten mellan våra två historielektioner. Jag hade pratat lite med Sandra och vi hade planerat ihop det här så jag gick lite tidigare imorse och  gick till Hemköp och köpte åtta små cupcakes ( fyra jordgubb och fyra choklad ) innan jag gick till skolan inna jag mötte upp Sandra vid skåpet där hon hade en födelsedagspresent till henne   

Så i pausen så sjöng vi för henne och så fick vi fyra två cupcakes var och de var mycket mycket godare än vad jag trodde att de skulle vara, de var jättegoda   

Och Julia verkade jätteglad   


 

Ovido - Quiz & Flashcards