Alla inlägg under december 2012

Av Sara Pedersen - 6 december 2012 18:50

Ojojoj, jag är fruktansvärt ograciös   

Och nu när jag fått det sagt så kan vi förtsätta där ifrån och jag är som jag sa så är jag fruktansvärt ograciös för när jag dansar så vill jag röra på mig så jag tycker ju om modern dans och mycket street. jag har ju gått på dans förut då vi dansade modern dans och då rörde man sig med stora rörelser, vi var på golvet och verkligen rörde oss till musiken..

Och nu ska jag dansa balett... på avslutningen framför hela skolan och det ser ju ut som jag vet inte vad, balett är verkligen inte min grej   

Men jag får helt enkelt göra mitt bästa och hoppas på att det blir bra, det som oroar mig mest över vad gäller avslutningen är att jag måste byta om mitt i alltihopa. Så jag måste byta om från min gröna klänning och strumpbykor till svarta tights och en vit tunika med utsvängda armar för att sen byta tillbaka till klänningen och strumpbyxorna.. det kan bli intressant   

Här är jag och Nico på dansen, jag brukar inte ha rosa men det blev lite stressigt imorse.. och när man ser bilderna så ser man verkligen hur fruktansvärt kort jag är    


   

Av Sara Pedersen - 6 december 2012 17:44

Jag åt inte lunch på skolan idag på grund av två saker.. det första var att det gått ett rykte på skolan om att vissa har spytt av matendet kan lika gärna vara kräksjuka men det är dumt att ta risker ) och den andra saken är att maten helt enkelt inte var god. Så eftersom det var långlunch idag så gick jag och Jonte och åt på stan istället och det var så mycket godare än vad skolmaten hade varit   

Efter att vi ätit så hade vi lite mindre än en timme kvar innan nästa lektion skulle börja så då gick vi upp på stan och gick in på Röda Korset ( Som jag sagt förut så tycker jag om Second Hand butiker och jag tycker att folk som säger att de aldrig skulla ha secondhandkläder är rent ut sagt löjliga ) och där kollade vi på lite kläder och smycken, jag hittade inte så mycket men det var kul att titta på kläder med Jonte, vi hittade några fina skjortor men de fick hänga kvar   sen när vi kom till avdelningen med smycken så hittade Jonte en ring som han hittade en stämpel i och för att det skulle vara en kul grej så han köpte ringen och sen gick vi och kollade om den var värt något.

Så vi går till Cederlings och går fram till kassörskan och frågar om ringen och då lyser hon verkligen upp och säger; ¨Men det här är ju en 23 karats guldring och det kan man mycket för¨

Vibådatappari principhakan.

 Så kollar hon en stund till och säger; ¨Nej men vänta, det här är ju en dubblering och är inte värt något¨.....

Snacka om att bygga upp något för att sen krossa det totalt men det hade ju nästan varit för lyckosamt för att vara sant och man köpt en ring på second hand och sen upptäcka att den varit värd flera tusen, eller vad tycker ni?   

Men kul var det, det skrattade vi gott åt innan vi gick tillbaka till skolan och ägnade nästa lektion åt Shakespear   


 

Av Sara Pedersen - 6 december 2012 17:07

Idag fick vi äntligen börja med att spela in ljudet till våran teater som vi ska spela upp på måndag. Dock hann vi inte klart men vi skulle kunna göra det imorgon för de sista ljuden vi skulle kunna behöva finns på Cd-skivor som finns där. Jag satt och lyssnade igenom 4 skivor med 100 spår på varje och det blev lite drygt efter ett tag men det kravs ju egentligen bara 2 sekunder för att man ska veta om man vill ha ljudet eller inte.

Och när vi skulle spela in musiken så skapade vi ju den från scrach och det blev riktigt bra. Och sen skulle vi lägga på rappen... och herregud vad vi skrattade   det var så sjukt roligt, det kommer bli grymt om vi hinner få klart det.

Och sen när vi skulle spela in ett av vara ljud så var det både komiskt och tragiskt för egentligen så hade vi bara en chans på oss att få till det bra, och sen så först funkade det inte riktigt och då gick det att göra en gång till. Samma sak hände ytterligare två gånger sen när det funkade och blev bra så började alla jubla och sen så visade det sig att det inte blev inspelat sor att det kommit in luft i micken   ... suck..

Men som tur är fixade det sig ändå och en sak som vi fått lära oss nu är att alla ljud som är med i en film är konstgjorda och ingenting som låter är vad det är. och hur flummigt det än lät så är det sant.

Här är Alva, Jonte och Elias i studion och sen är det Alva och Jonte som ska rappa   


   

Av Sara Pedersen - 6 december 2012 08:19

Jag önskar att jag hade sovmorgon varje vecka känner jag, även om man inte sover så värst mycket längre.

Det snöar fortfarande och det låter som att någon av grannarna håller på med en snöslunga   

Jag bärjar 10.05 idag och det känns skönt för då kan jag äta frukost och fixa till mig utan att stressa. Sen idag så kommer det att jobbas mer på våran teater som vi ska spela upp för fransyrskorna ( som kommer imorgon ) på måndag innan luciarepet i kyrkan. Sen är det långlunch innan engelskan och dansen. Kände mig otroligt lättat igår när våran engelsklärare sa att vi fick läsa boken över lovet för jag har inte haft tid att läsa alls.

Vet ni? våra fönster är fläckiga   Jag är helt allvarlig, det har snöat så mycket att det blivit fläckar på fönstren, man känner sig faktiskt lite insnöad.

Nu tänker jag fortsätta att avnjuta min sovmorgon   


 

Stay tuned.  

Av Sara Pedersen - 5 december 2012 20:59

Nu börjar Grey's och då tänker jag bara sitta och titta på det och sen ska jag ta en lång och varm dusch innan det är dags att krypa ner i sängen och sova.

Jag har för en gångs skull sovmorgon imorgon bitti då jag inte har spanska, eller jo, vi har självstudier men jag tar hellre sovmorgon än att sitta i skolan och inte göra någonting eftersom att det ändå aldrig finns datorer. Men jag har nyss skickat mitt muntliga prov till de andra i min grupp och nu ska jag bara lära mig att läsa det någolunda flytande så att jag inte fastnar på orden   har inte spanska nästa vecka heller om jag minns rätt så jag kanske får sovmorgon nästa torsdag också ( hoppas hoppas hoppas ) Ska också ta lite te ( usch ) eller något i en reklamen så att jag kan få lite röst till imorgon för det här är inte alls roligt, plus att det är konsert på fredag... och söndag.. och tisdag.. och torsdag... och måndagen efter det och onsdagen samma vecka.. suck... jag tycker inte om december..

Men snart får jag lägga mig och snart är det lov.... synd bara att det är så många saker som måste göras innan dess.


 

Av Sara Pedersen - 5 december 2012 20:11

Nu har jag så ont i halsen så jag vet inte vad och ingen verkar bry sig känner jag, fick sjunga på ensemblem imorse trots att jag upprepade gånger sa att jag hade ont i halsen, och inte så att det är irriterat och att man måste hosta utan det gjorde ONT! När jag sen vägrade och i princip sa ¨men hör du inte vad jag säger, jag kan inte sjunga, det gör ont!!!¨

Jag har i princip inte haft någon röst idag och jag har haft huvudvärk och yrsel så ibland trodde jag att att jag bara skulle svimma och falla ihop till en stor klump på golvet   och sen var jag tvungen att sjunga de sista 45 minuterna av körrepet ändå och det gjorde så fruktansvärt ont... jag kommer bli så extremt sjuk över jul och nyår så det är inte sanr, såfort som jag kommer att trappa ner så kommer virusen att attackera mitt immunförsvar och göra så att jag ligger med skyhög feber igen... det börjar bli lite av en tradition på alla lov.

Och nu vet jag inte hur jag ska beskriva hur jag mår, jag mår bara konstigt.

Det bästa idag var de där timmarna mellan skolan och kören då jag och Sandra åt och hade trevligt och gick en runda på H&M och kollade på evetuella julklappar och saker som man siktar in sig på på mellandagsrean. Sen så blev det en kopp choklad eftersom vi inte var med och sjöng idag och ni kan nog lista ut varför jag inte var med och sen blev det fika med lussebullekaka.

Kände dock under hela repet att det enda jag vile göra var att åka hem.


   


   

Av Sara Pedersen - 4 december 2012 16:46

Nej, usch, jag vill krypa ner under mitt varma täcke och aldrig gå ur sängen igen. Bara ligga där och ta det lungt, sova ut, slappna av, bli lite friskare både till kropp och själ och bara skita allt som har med skola, prov, böcker, musik, övningar, konserter och teater att göra...

Så känner jag just nu.

Och på det så är det kallt, det var  -19 grader imorse och igår var det ännu kallare ( -22 på kvällen ) och det har snöat större delen av dagen.. och blåst... uuuhhhh   

Fick höra på radion att det faktum att man fryser är spykologiskt och att man tänker ¨Nej, det är inte kallt¨ så ska man tydligen inte frysa men det stämmer inte för fem öre, Man fryser för att det är kallt, punkt.

Jag menar, herregud, vi satt ju allihopa och tryckte ryggarna emot elementen imorse för att det var så kallt, det är inte en inbildning.

Det är kallt och det kom alldeles för fort, vi gick från att ha tre plus till -2 till -20... det är inte okej.. och imorgon väntar också en dag med kyla.. men då får jag iallafall skjuts hem.


 

Av Sara Pedersen - 2 december 2012 18:39

Usch, vad jag fryser   har försökt fått upp värmen sen jag kom hem men det vill inte riktigt men det kommer att ändra sig när man ställer sig i köket hoppas jag. Annars blir det jobbigt när man ska sova sen och bara fryser.

Och idag har man varit aktiv med rösten ska ni veta, har sjungit en massa i upp till 15- och frusit som bara tusan. Men det har varit väldigt roligt   vi sjöng på en massa olika platser, och vi stog på scen och sjöng tillsammans med Johannes Kotschy ( som hade sökt några som ville sjunga idag vilket blev vi fem då som var där ) och vi fick till och med sjunga en låt helt själva och det lät väldigt bra tycker jag och innan det så hade vi kollat på en modevisning och klappat en kamel, och jag tyckte så synd om den för att de är ju skapta för att vara i öknen och så stog den där, livs levande i 15 minus och alla fick klappa på den.

Vi gjorde Räven Raskar Över Isen i plushuset och sprang mellan affärena och då fick man upp flåset må ni tro och när vi tog en liten rast för att äta så skojjade vi om allt möjligt och det var så kul   

Det var väldigt roligt idag men det var synd att det var så kallt, det finns en risk att man blir lite förkyld nu trots att jag hade så mycket kläder. Men det var inte så mycket snö i Avesta som här.

Jag hade ett linne, en långärmad tröja, en tjocktröja, tjocka strumpbyxor och shorts, två halsdukar, min jacka, dubbla par vantar och en mössa som jag lånat av pappa, vi skulle ju se lite juliga ut så vi skulle väl ha ganska mycket rött, grönt och brunt.

Nu ska jag gå och göra lite mat, ikväll blir det äggröra med stekt svamp, brockoli och lök och så blir det bröd och bacon till det förmodligen.

Såhär såg jag ut idag.


     

 

Ovido - Quiz & Flashcards