Alla inlägg under juni 2013

Av Sara Pedersen - 18 juni 2013 22:26

Vad tror ni om det här? Är det något som skulle passa mig?
Det är en cupcaketävling där första priset är shopping värt 25 000 ( jag skulle hellre velat ha de pengarna insatta på mitt konto ) och så har manjju vetskapen om att man har vunnit.
Frågan är mer om jag är duktig nog och i såfall.. Vad skulle jag göra för något? De som jag gjort innan är ju inget som riktigt sticker ut.
Vad tycker ni? Har ni några förslag?

Av Sara Pedersen - 18 juni 2013 21:35

Nu har vi bakat massvis med cupcakes så nu vill jag inte baka på ett tag. Ska bara lägga ihop en tårta imorgon men det är inget riktigt bak då man bara ska vispa grädde.
Det blev så som vi tänkt. Hassenötscupcakes med nutellafyllning och en creamcheesefrosting, kanel och farinsocker. Sen blev det chokladcupcakes med dumlekolor, en blå creamcheesefrosting, vitt och rosa strössel och till sist blev det pappas beställning på banancupcakes. De blev av vanlig med chokladbitar, bananfyllning, grädd/yoghurtfrosting, och strössel i olika färger.
Blev riktigt nöjd faktiskt.
Hoppas att de uppskattas imorgon, pappa ska ha med 20 stycken till jobbet och resten ska ätas på fikat här hemma imorgon.

Av Sara Pedersen - 18 juni 2013 12:59

Strax ska vi iväg och handla inför dagens megabak.
Pappa fyller ju år imorgon och han har ändrat sig om tårtan och vill nu bara ha cupcakes, så det bor att baka tre sorter idag då det blir mellan 12 och 15 muffins per gång. Så vi hade tänkt göra banancupcakes, hasselnötscupcakes med nutellafyllning och sen dumlecupcakes, hur låter det?
Pappa ska ha med sig ca 20 till jobbet så tre omgångar räcker både till det, till kalaset och så blir det säkert några över till midsommar.
Det blir helt perfekt och det roligaste blir att dekorera dem.

Av Sara Pedersen - 18 juni 2013 00:32

Det verkar som att jag är starkare än jag tror, eller så är jag bara känslig.
Vi var upp på stadsberget en sväng under dagen och jag blev biten av en skogsmyra.
Av ren reflex så slog jag bort den..
Jag tror att jag slog lite hårt för jag fick märken på armen där man kan se mina fingrar.
Börjar bli stark, eller kanske inte.

Av Sara Pedersen - 17 juni 2013 22:49

Fika, igen.
Men det är gott så vad spelar det för roll?
Jag och Elin gick till de tre fiken som ligger på en rad på stan och bestämde oss för fiket i centrumgallerian. Det var första gången för oss båda där och vi slog på stort med en varsin bit med citron/passioncheesecake och en varsin mazarin med fin glasyr på.
Själv fikabrödet var inget som riktigt stack ut om jag får säga det. Cheesecaken hade en helt okej smak men bottnen föll liksom isär och mazarinen var täckt med ett eller två lager med smördeg och glasyren var bara vanlig florsocker/vatten-mix med iblandad sylt.
Men mitt underbara sällskap vägde upp det.
Och så kom jag på en lite kul grej under våran fika. Någon gång ska jag göra att fika-maraton och fika på ALLA fik i staden och jag har redan gjort upp vad jag vill ha på varje fik.
Så om det finns så ska jag, under mitt fika-maraton äta; Macarons på smörgåsboden, päronbiskvi på kondis, cheesecake i gallerian och en god blåbärsgräddbakelse på wienerkonditoriet.
Vi får se hur jag mår efter det.

Av Sara Pedersen - 16 juni 2013 00:47

Nu ligger man i sängen då samtalar med min rumskamrat. Vi får se hur länge jag är samtalsbar för jag är lite mosig i huvudet.
Vi får se vad för roligt som väntar imorgon men först blir det några timmar sömn. Vi får även se hur länge vi sover imorgon för jag har sovit så väldigt länge på morgonen nu. Så länge som det inte blir alltför tidigt bara.
Här är tåget som Elin kom med när det rullade in på stationen.

Av Sara Pedersen - 16 juni 2013 00:14

Ni anar inte hur gott det var med mat när man inte ätit sen mitt på dagen.
Det blev en massa gott som majs, köttbitar, revbenspjäll, grillade grönsaker som paprika, tomater och svamp, sallad, melon och vindruvor.
Lite gott vin och trevligt sällskap blev det till också.
Nu är man trött istället . Vi får se när kudden ligger under huvudet ikväll.

Av Sara Pedersen - 15 juni 2013 18:28

Ligger på soffan nu och kör på mobilinlägg. Jag har nyss plåstrat om fötterna och väntar på att Elin ska höra av sig så att vi kan bege oss emot tågstationen och hämta upp min rumskamrat för den kommande veckan. Har inte sett henne på ett år, helt sjukt!
Tidigare idag så har jag varit ute och övningskört med pappa och det gick faktiskt bra tycker jag och då körde jag hans bil för första gången. Jag kanske inte är helt värdelös som chaufför iallafall. Senare under dagen var jag ute och planterade i rabatterna innan jag fick en ny recepttidning att titta lite i. Jag och mamma har börjat att planera maten och fikat till när pappa fyller och sen på midsommar.
Det har varit en mysig dag hittills och den kommer nog fortsätta i det spåret med grillning ikväll och så kommer ju min fina Elin.

Presentation


Hej!
Mitt namn är Sara, jag är 20 år gammal och älskar bland annat musik, fotografering och bakning.
Här skriver jag om min vardag, lägger ut goda recept och försöker att sprida glädje genom att bara vara mig själv. Stanna gärna och läs en stund.
Puss!

Senaste inläggen

Kategorier

Tidigare år

Sök i bloggen

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards