Alla inlägg under oktober 2013

Av Sara Pedersen - 10 oktober 2013 13:56

Jag köpte en jättefin sjal igår på Ericshjälpen.
Det är en grön sjal med orangea, röda och svarta blommor. Den har fransar och har silverglimmande trådar i sig. Personligen så hade jag tyckt att det skulle varit finare utan silvret men det var ingen större grej att hänga upp sig på. Dock är det lite synd att den är så otroligt stor för det blir svårt att ha den på ett snyggt sätt men jag tycker att den är fin ändå.
Den känns väldigt höstig och det tycker jag om. Baksidan är röd med gröna och orangea blommor, jag föredrar den gröna sidan.
Är det någon som vet vad Pashmina är för något? Det står det på lappen i sjalen och sen så består sjalen till 70% av det.

Av Sara Pedersen - 9 oktober 2013 21:49

Igår så satt jag och såg ikapp på dessertmästarna på kanal5play och jag är imponerad över hur de lyckas skapa så fantastiska efterrätter och hur kreativa de är.
Jag måste erkänna att man känner sig lite fantasilös när man ser detta. Det har ju varit två program hititills och fyra utmaningar har gjorts.
Här är vinnarrätterna från utmaningarna och den sista bilden är från den senaste utmaningen då de skulle använda choklad och skapa en rätt som skulle vara inspirerad av de fyra årstiderna.
Vad hade ni gjort
Och om jag själv ska svara på den frågan så måste jag nog tänka efter ett tag.

Av Sara Pedersen - 9 oktober 2013 21:17

Alltså ni kan inte förstå hur otroligt ledsen jag blev imorse...
Nu är jag officiellt överviktig och det känns rent ut sagt förjävligt.
Jag fick ju ett svar på varför jag inte kan ha mina kläder längre..
Så nu blir det omslängning med kosten. Inget socker, mindre kolhydrater, ingen pizza och inget donken och inget annat skit.
Vill inte se ut som jag gör nu... en del av att vara hälsosam är att man trivs med sig själv. När man inte gör det så är det dags att göra något åt det..
Vill känna mig fin igen. Särskilt när man gått upp så mycket att till och med andra har lagt märke till det.

Av Sara Pedersen - 8 oktober 2013 22:35

Det blev 13 burkar med gele när vi var klara och den blev riktigt god om jag får säga det.
Just den här gelen ska iallafall jag fortsätta att göra i framtiden.
Enkel och otroligt mumsig.

Av Sara Pedersen - 8 oktober 2013 21:47

Artikel från nyheter24:


Älskar du choklad? Då är det dags att börja lagra upp. Om sju år kan festen vara över. 2 oktober 2020. Datumet för världens undergång? Tja, i alla fall för vissa av oss. Det är nämligen då som kakaon beräknas ta slut. Det är vad flera industriexperter kommit fram till under ett krismöte i London förra veckan. Det finns helt enkelt inte tillräckligt många kakaoplantage för att tillfredsställa världens behov av choklad. Behöver 2,3 jordklot Enligt Daily Star är situationen så svår att vi skulle behöva mer än en ny planet för att hålla chokladindustrin flytande. Och de kommande åren väntas chokladpriserna stiga samtidigt som jätteföretagen spås använda mer frukt och nötter i sina produkter.



– Det kommer att bli en chokladbrist och det finns ingen lösning på problemet. Sju år är vad vi tror att vi har kvar, säger chokladexperten Angus Kennedy enligt Daily Star. Tar lång tid att få fram kakaon En av förklaringarna till kakaobristen är Kinas bilindustri. Gummiplantagen, som behövs inom bilindustrin, har visat sig vara betydligt mer lönsamma än kakaoplantagen.


– Kakaoplantagen skärs ner och ersätts av gummiplantage eftersom de ger mer vinst. En kakaoplanta ger bönor först efter fyra år, vilket betyder att man får vänta fyra år på vinsten. Många frågar sig då vad poängen är, säger Kennedy. Chokladen kommer att förändras Men det är inte bara vår chokladefterfrågan som gör att kakaon börjar ta slut. Kakao är en överlag populär vara som används i allt från bakelser till ansiktskrämer. Angus Kennedy ser en fara med framtidens choklad. När företagen blir tvungna att skära ner på kostnaderna finns det en risk att kakorna fylls med allt mer socker. Det är nämligen den ingrediens som är billigast att fylla ut kakaon med.



– Chokladen kommer att vara väldigt annorlunda mot den choklad vi känner till och älskar i dag, säger Kennedy till Daily Star.

 

Av Sara Pedersen - 8 oktober 2013 21:20

Jag var på en föreläsning om sex och samlevnad idag och man tänker väl att ha en föreläsning om det ämnet på en skola med elever mellan 16 och 19 år ska vara lätt och att folk ska ta det seriöst?

Så var det ju inte kan jag säga...

Folk skrattade när könsbilder visades på skärmen, andra busvisslade och skrek rakt ut och var allmänt omogna. Saker kastades till och med över hela aulan och upp på scenen. Det är bara respektlöst, oförskämt och omoget om ni frågar mig. Ungdomar i den här åldern ska kunna gå på en föreläsning om sex utan att bete sig som perversa sjundeklassare. 

Allvarligt? vad är det som är så himla tufft med att sitta och skrika i en aula? Eller göra en massa ljud när lite mer intima bilder kommer upp på duken? Sex är en naturlig del av livet, och det gäller alla utom de som valt att leva i celibat. Att en tjej har kondomer betyder inte att hon är en slampa eller hora, att en kille har kondomer gör honom inte till en player. Skydd kan man ha för framtida bruk, om man är i ett förhållande eller man bara har dem för att ha dem. Det är som sagt ett skydd.

Herregud, jag plockade på mig kondomer idag, de går ut om tre år och jag skäms inte för att ha dem.

Folk borde ta och växa upp lite tycker jag. 

Jag tycker uppriktigt synd om föreläsaren idag som var tvungen att föreläsa för oss för så som folk beter kan en vettig människa bara skämmas över.

   

Av Sara Pedersen - 8 oktober 2013 16:06

Äppelkok!
Jag och mamma håller på med att göra äppelgele så nu kokas ner till en smet som senare ska silas och kokas om med syltsocker.
Äppelgele är så mumsigt.
Omnom.

Av Sara Pedersen - 8 oktober 2013 14:19

Sitter och snaskar på lite smågott i pausen. Sitter på en föreläsning som jag tånker berätta mer om senare om hur jag upplevde det hela.
Det blev iallafall en iskaffe som går att köpa i mejeridisken, en Starbucks caramel macchiato och geisha.
Jag blev dock besviken på kaffet.. det var inte alls gott och jag tycker ändå om iskaffe. Jag brukar köpa ett annat märke som är billigare och det är mycket godare.

Presentation


Hej!
Mitt namn är Sara, jag är 20 år gammal och älskar bland annat musik, fotografering och bakning.
Här skriver jag om min vardag, lägger ut goda recept och försöker att sprida glädje genom att bara vara mig själv. Stanna gärna och läs en stund.
Puss!

Senaste inläggen

Kategorier

Tidigare år

Sök i bloggen

Arkiv


Skapa flashcards