Alla inlägg under oktober 2013

Av Sara Pedersen - 11 oktober 2013 23:46

Det här är ett av de äldsta av mina recept i min pärm och det skulle inte förvåna mig om det är ett av det godaste med.

Pajdeg:
3 dl mjöl
2 msk strö eller råsocker
150 g kallt smör
1 ägg
Rivet skal från en apelsin

Fyllning:
300 g mjölkchoklad
2 ägg
4 äggulor
1/2 dl strösocker

Sätt ugnen på 200 grader.

Gör pajdegen genom att hälla i mjöl och socker i en matberedare. Tillsätt det kalla smöret i små kuber. Mixa snabbt ihop till en smulig massa eller använd fingertopparna. Tillsätt ägget och apelsinskalet och mixa ihop till en degboll.

Kavla eller tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant som är ca 28 cm i diameter. Förgrädda skalet mitt i ugnen i ca 10 - 12 minuter.

Smällt chokladen över ett vattenbad eller i mikrovågsugn.
Vispa ägg, äggulor och socker. Blanda ner den smälta chokladen i äggsmeten, lite i taget. Häll fyllningen i det förgräddade skalet.
Grädda pajen mitt i ugnen i ca 15 minuter. Fyllningen stelnar ytterligare när pajen kallnar. Låt pajen svalna och garnera med hyvlad mörk choklad vid servering.

Av Sara Pedersen - 11 oktober 2013 22:43

Det var verkligen inte rätt person som åkte hem ikväll från idol.

Nu när det gått såpass långt med tävlingen tycker jag att vi kan ha ett litet inlägg då mina åsikter om årets deltagare och hur de har presterat hittills.

Jag kan börja med att säga att Jens är den bästa deltagaren i hela tävlingen, vecka efter vecka har han bara gjort sjukt bra ifrån dig sen topp 20 började och jag tror att han kommer att vinna tävlingen.

Resten är mer som Bard uttryckte sig ikväll; Mellanmjölk.

Kevin var för tredje gången i rad astråkig, Matilda och Sara gör ingenting för att sticka ut, Elin kör samma stil med en lite tuffare attityd och småjuck över scenen, Miriam sjunger ständigt falskt men ingen bryr sig pga att hon dansar bra och har uppträtt i bh alla gånger utom en, Eric kör sitt race som jag inte ens kan sätta ord för men det är inget race som tilltalar mig och Gabriel går lite upp och ner.

George hade inget wowuppträdande ikväll men han var inte sämst, den som jag tyvärr måste säga var sämst ikväll så var det Sandra och det är jobbigt att säga för jag tycker att hon är den bästa av de kvinnliga deltagarna.

Vad tycker ni om tävlingen hittills? 

 

Av Sara Pedersen - 11 oktober 2013 18:59

Svarta jeans, ett mörkrött linne, min gröna skjorta och min nya sjal.
Tyckte att det var fint en höstig dag som denna.
Är för övrigt ashungrig, vi ska göra mat alldeles strax efter att ha sett semifinalen av masterhef australia och nu åkte min favoritdeltagare ut. Tycker att hon varit helt lysande under denna tävling.
Vem av Adam och Callum tror ni vinner?

Av Sara Pedersen - 11 oktober 2013 17:57

Jag kollar runt på olika sidor varenda dag i jakten på den perfekta studentklänningen och nu har jag hittat tre som lockar mig men jag vet inte riktigt åt vilken som det lutar åt.
Så efter att ha lekt lite med Photoshop så satte ihop en lite studentinspirerad bild med klänningarna.
Just nu lutar det fakiskt åt den tredje klänningen för jag har guld i min studentmössa så det hade inte gått ihop med strassen i den första och den andra känns lite mycket bröllop och så gillar jag ju när det är enkelt.

Av Sara Pedersen - 11 oktober 2013 14:16

Sitter och färgar ögonbrynen för andra gången idag. Jag färgade dem imorse med men de blev liksom gråaktiga och hur snyggt är det på en skala? Inte mycket.
Men nu tror jag att de kommer att bli riktigt snygga.
Det var ju ett tag sen som jag färgade ögonbrynen och jag märkte nu hur mycket lättare det var att ta fina kort på en själv.

Av Sara Pedersen - 10 oktober 2013 19:48

Nu har det kommit ännu en ny sort med hägges cupcakes.
Mjölkchokladkola.
De har slutat med att sälja dem här tror jag för de finns varken på hemköp eller Ica längre.
Dock tror jag inte att just dessa är så goda men det gav mig idéer till att göra cupcakes med en rikig mjölkchokladfrosting.
Och sen så tänker jag inte äta köpt fika längre utan tänker bara äta det som jag själv har bakat för det kommer jag aldrig att sluta med.

Av Sara Pedersen - 10 oktober 2013 18:12

Jag har aldrig besökt denna/detta restaurang/fik men det skulle jag faktiskt vilja göra för det verkar vara väldigt bra.

De använder ekologiska varor och deras produkter är fritt från raffinerat socker, gluten och alla sorters mjölkprodukter och det tycker jag är jättebra. Det är helt enkelt bra mat som alla kan äta.

Synd bara att själva restaurangen ligger i Malmö, det är ju så långt dit.

De verkar ju verkligen ha allt, olika maträtter , drycker, tårtor, kakor, godis, pannacottor, kakor, macarons och en massa annat

Detta är några bilder från deras facebooksida.

                          

Av Sara Pedersen - 10 oktober 2013 14:01

Jag älskar verkligen safterna/juicerna från snapple, de är riktigt goda.
Det här är den tredje sorten som jag testat och den kommer nog på andra plats i listan över godast smak.
Pink lemonade är fortfarande min favorit.

Presentation


Hej!
Mitt namn är Sara, jag är 20 år gammal och älskar bland annat musik, fotografering och bakning.
Här skriver jag om min vardag, lägger ut goda recept och försöker att sprida glädje genom att bara vara mig själv. Stanna gärna och läs en stund.
Puss!

Senaste inläggen

Kategorier

Tidigare år

Sök i bloggen

Arkiv


Skapa flashcards