Alla inlägg under februari 2015

Av Sara Pedersen - 20 februari 2015 12:54

Har ni sett Nyx's nya läppstift macaron lippie(s) i pastellfärger? Nu är vissa i lite klarare färger med men de är verkligen jättesöta.

Av alla dessa färger så tror jag nog att rosa och orange är de som jag skulle kunna tänka mig.

Vilken är eran favorit?   

     

Av Sara Pedersen - 20 februari 2015 12:00

Jag var tvungen att komma bort en stund från min ständiga isolering här hemma som bara består av tvserier och att äta rester så idag så ville jag lyxa till det lite med en lunch på stan.
Så det blev en färggrann nachotallrik och en chailatte till det. Lite vardagslyx är det och jag tycker att jag är värd att skämmas bort lite, hihi.

Av Sara Pedersen - 19 februari 2015 16:29


x Jag tycker inte om is i smoothies då jag jättelätt får en brainfreeze.


x Jag slår jämt i mina armbågar.


x Jag brukar äta müsli som lördagsgodis.


x Det mesta som jag bakar eller lagar får slängas bort då ingen i min familj vill äta det som jag gör.


x Att gå på krogen i Sverige tycker jag är väldigt tråkigt medans det är jätteroligt utomlands.


x När jag har blåst ut en tändsticka så spolar jag den oftast under kallt vatten innan jag lägger ifrån mig den.

     

  

Av Sara Pedersen - 19 februari 2015 12:58

Det har gått en vecka sen 50 Shades of Grey hade premiär på bioduken och Internet har fullkomligt exploderat av både kärlek och hat och det har gått alldeles över styr.

Överallt så ser jag artiklar om hur filmen sågas, hur bloggerskor blir hyllade för att de hatar filmen och hur ytlig och nedvärderande filmen är emot kvinnor men jag tycker faktiskt att folk stänger in sig i sin lilla hatbubbla och mister lite av förmågan att se opartiskt på filmen/böckerna.


Jag har både läst böckerna och sett filmen och jag kan ärligt säga att det inte är jättebra. Böckerna är dåligt skriva och jag klarade knappt av att läsa den sista boken då den var väldigt förutsägbar, full med upprepningar av samma mönster som varit i de tidigare böckerna och ja, lite ¨klyschéig¨. Men karaktärerna har iallafall en historia bakom sig och jag skulle inte säga att de är värda att hatas på grund av sina brister.


När det kommer till filmen så tycker jag inte att den var något speciellt men jag skulle inte säga att den är dålig för en grej har de gjort väldigt bra och det är att de verkligen följde händelserna i boken. Det är något som jag värdesätter i en film när det finns böcker bakom för det är fruktansvärt när man har läst en bok och sen se filmen som inte följer boken. Visst jag personligen tycker att filmen gick alldeles för fort i början, det var ingen mystik som kunde byggas upp utan det var mest pang, bom, rakt på sak så att säga.


Med det sagt så kommer vi till allas argumentering om kvinnoförtrycket, förnedringen, misshandeln, våldtäkter, att allt bara förskönar våld i hemmet osv... Visst, det är absolut aldrig okej att bli övervakad av sin partner eller känna sig hotad, det står jag bakom till 100% men just det här om våldtäkt och misshandel... Det gjordes efterforskningar av författaren till dessa böcker om BDSM till böckerna och sen att denne sen utvecklade det med traumatiska barndomsminnen och en så kallad ¨Mrs Robinsson¨ gav det hela en lite mörkare innebörd med just misshandel. Men låt oss inte glömma att det finns mycket värre tvserier med kvinnoförtryck och misshandel än denna bokserie och film som till exempel Game of Thrones och True Blood.

Jag tror inte på att döma människor utan att veta hur de har det, så varför skulle jag då döma ut BDSM utan att ha varit där?


Ingen kan yttra sig korrekt om något utan att ha varit där själv och att då direkt säga att BDSM är direkt kopplat vill våldtäkter och våld i hemmet utan att själv ha varit med om det är direkt trångsynt. Misshandel och våldtäkter sker utan bådas samtycke, BDSM ska väl vara på bådas villkor? Man har väl egna regler och man bestämmer väl tillsammans vad som ska ske under akterna?


Denna diskussion finns till och med på Youtube i kommentarsfältet till låtarna i filmens soundtrack och jag blir bara så matt på alla människor som hugger på varandra hela tiden över just 50 Shades of Gray...


Det är för sjutton bara en bok! Tycker man inte om den så läs en annan, det finns tusentals andra böcker som går att läsa. Tycker man inte om filmen, fine, sluta titta på den och se en annan film men sluta upp med det löjliga smutskastningen av varandra på grund av historien om Christian och Ana. Det är inte en perfekt relation eller historia och i just detta fallet så är det faktiskt bara fiktion. 

   

Av Sara Pedersen - 19 februari 2015 12:06

Hej och hallå! 

Idag så mår jag mycket bättre vill jag meddela och jag hoppas att ni med har en bra torsdag! Och idag så kände jag mig faktiskt lite rastlös efter första promenaden men Cozmo så jag bestämde mig för att göra våfflor till frukost/brunch och få en riktig vitaminboozt med en kiwismoothie.   

Nu tänkte jag vara duktig och göra dessa mjölkfria men det spelade ju ingen roll när jag toppade dem med grädde, men gott var det iallafall.   


Men om ni vill testa dessa mjölkfria våfflor så har ni receptet precis här nedanför.


Till 2 våfflor


1 dl vetemjöl

1 ägg

ca 2 1/2 dl havredryck

1 msk socker

1 nypa salt

+

Vaniljsocker och kanel

Lite vatten.


Blanda ihop alla ingredienser. Smaka av med vaniljsocker och kanel tills du får en bra smak. Tillsätt lite vatten för att våfflorna ska bli lite frasigare ( jag fick faktisk ett tips från Nico att man även kan använda bubbelvatten ) och grädda sedan i ett våffeljärn tills de blivit gyllenbruna.

Ät med valfri topping.


Till kiwismoothien så så mixa bara 1 banan och 2 kiwifrukter med havredryck. Tillsätt en avokado om du vill ha den krämigare.    

Av Sara Pedersen - 18 februari 2015 09:04

Jag vill verkligen inte gå ur sängen just nu.. huvudet spränger och hela min kropp gör ont. Jag fick tacka nej idag till en nästan full arbetsdag på förskolan på grund av hur jag mår. Jag vet inte hur länge jag har varit såhär men jag minns ärligt inte när jag var helt frisk senast, jag minns inte hur det känns att kunna andas fritt i en näsa som inte är tät och snorig och jag minns faktiskt inte hur det känns att inte ha ont i halsen.
Jag hatar förkylningar och skulle helst stanna i sängen hela dagen. Punkt.

Presentation


Hej!
Mitt namn är Sara, jag är 20 år gammal och älskar bland annat musik, fotografering och bakning.
Här skriver jag om min vardag, lägger ut goda recept och försöker att sprida glädje genom att bara vara mig själv. Stanna gärna och läs en stund.
Puss!

Senaste inläggen

Kategorier

Tidigare år

Sök i bloggen

Arkiv


Skapa flashcards