Direktlänk till inlägg 3 mars 2015
Jag får ofta höra att folk tycker att det är krångligt och svårt att laga mat och baka och det förstår jag, det är inte alltid lätt i början! Men som jag säger till pappa; det är aldrig för sent att lära sig!
Så för att kickstarta igång dem som hellre beställer hem mat, värmer färdigrätter i mikron och som överkokar makaroner varje gång så ger jag er nu tre enkla recept som man kommer långt med med lite variation och fantasi!
Äggröra med avokado.
Till en portion av en mättande och god äggröra som passar både till frukost och ett lättare kvällsmål behöver du; 3 ägg, 2 champinjoner, 1/2 gul lök, 1 tomat, 1/2 avokado, ost och en skvätt grädde.
Skär upp lök, svamp och tomater och stek dem tills löken blivit mjuk. Vispa ihop äggen med grädden och häll i stekpannan, tillsätt riven eller tärnad ost och ror om tills äggen tillagats. Glöm inte att salta och peppra. Lägg upp på en tallrik och toppa med uppskuren avokado.
Bananpannkakor.
Detta är en perfekt brunch eller mellanmål för mig och det är väldigt allergivänligt om man nu inte är allergisk mot banan såklart.
Till ca 5 stycken pannkakor behöver du endast 2 bananer och 2 ägg.
Mosa och vispa ihop bananerna och äggen och stek på medelvärme. Ät med valfria tillbehör.
Cheesecakemuffins.
Detta är det perfekta för dig som älskar choklad, cheesecakes och vill ha det NU.
Till ca 12 muffins behöver du
100 g smör, 1 dl mjölk, 2 ägg, 2 dl socker, 2 dl vetemjöl, 1 1/2 tsk bakpulver, 2 tsk vaniljsocker och 1/2 dl kakao.
Till fyllningen; 200 g färskost, 2 äggulor och 1 1/2 msk vaniljsocker.
Sätt ugnen på 200 grader. Mosa ihop fyllningen och ställ åt sidan så länge ( tillsätt lite extra vaniljsocker om du tycker att det är för syrligt ). Ställ ut formar på en plåt. Smält smöret och häll i mjölk. Vispa ihop ägg och socker pösigt, blanda ihop de torra ingredienserna och sikta/sila ner i äggsmeten. Tillsätt det smälta smöret och mjölken och blanda ihop till en jämn smet. Fördela smeten i formarna och fyll upp dem till hälften. Klicka fyllning i mitten av varje form och grädda sedan i ugnen i ca 12 minuter tills de nästan har stelnat, det är gott när de är lite kladdiga. Låt svalna.