Direktlänk till inlägg 21 juni 2012

Fördomar om rödhåriga, varför?

Av Sara Pedersen - 21 juni 2012 18:10

Ja, nu ska vi ta tag i det här och min första fråga är egentligen, vad har vissa emot rödhåriga? vad har vi gjort för att ni ska ha något emot oss förutom att födas med lite färg i håret?

Jag läste en ¨tråd¨ på flashback där de diskuterade rödhåriga och jag blev rent utsagt chockad och lite ledsen över vad folk skrev   och jag tror inte att folk förstår hur mycket ord kan såra.

Jag vet att alla inte menar det jag säger och att det är samma fördommar som vissa har för blondiner. Just att dömma någon efter utseende och utgå ifrån att person ska vara på ett visst sett utan att bry sig om hur den människan är som person.

som t.ex Ah, men hon är blond så hon är ju inte så smart. 

Man säger att rödhåriga ska vara mer spontana av sig, väldigt glada och tydligen bra i sängen... vet dock inte om det stämmer men man kan ju hoppas   

Men att läsa vad folk skriver om att de aldrig skulle kunna vara med en tjej eller kille som är rödhåriga för att de anser att det mest osexiga och fulaste som finns är rödhåriga.. att om man är rödhårig så kan man lika gärne ge upp eftersom att ingen någonsin kommer att älska en för att man inte kan se bra ut om man är rödhårig.

Uttrycket som sprids allt starkare ¨Gingers have no soul¨ har sårat väldigt många. Jag struntar fullständigt i gingerskämt eftersom att jag själv brukar dra sådana. Och då driver jag ju i princip med mig själv men om man inte kan bjuda på sig själv så tycker jag att det blir väldigt tråkigt.

Jag har fått mycket skit för min hårfärg under min skolgång men nu tycker jag bara att de var patetiska som var tvungen att tracka någon för något man inte rår för.

Jag är stolt över min hårfärg och tänker inte ändra på dem men när jag var yngre hatade jag mitt hår och ville färga det brunt men jag avråddes och det är jag sjukt glad för idag.

Jag har aldrig haft bra självförtroende och har precis nyligen börjat bli mer självsäker och börjat tycka att jag själv ser bra ut. Och jag vet hur det är att inte känna sig nöjd med sig själv. Att känna att man inte duger för att man inte ser ¨rätt¨ut. Jag har aldrig gjort mycket ljud av mig för att jag inte vill hamna på kant med någon men det har jag också börjat strunta i nu, jag säger vad jag tycker och struntar i om folk tycker att jag är konstig för det. Om någon har problem med mig så är det ju deras problem och inte mitt, eller hur?

Att döma någon efter hårfärg ÄR diskriminering. Att säga att alla blondiner är korkade och att rödhåriga inte har någon själ är samma sak som att dömma människor efter hudfärg och eventuell bakgrund, det här ju ingenting med personen att göra.

Och en annan sak som jag tänkt på.

Varför retar folk människor med naturligt rötthår när de sedan färgar håret rött? blir inte det liiite fel att ändra sitt eget utseende om man retat andra för att de är rödhåriga?

Äh, kort och gott, barn är elaka.

Som sagt, jag är rödhårig, och är stolt över det   

Och förresten. Om nu alla rödhåriga ska vara vidriga, själlösa monster, vad är då jag?


       


Men ni som hatar rödhåriga får snart som ni vill, för endast 2% av jordens befolkning är naturligt rödhåriga.

Och hur många bor den på planeten? 7 miljarder? två procent av sju miljarder... allstå 140 000 000 personer mer eller mindre..

I allafall, en studie visar att att rödhåriga kommer att vara utdöda om ca 100 år. Så ni kommer att få som ni vill. Kan ni inte bara låta de rödhåriga vara ifred tills dess   

Själv tycker jag att rött hår är fint, jag förstår verkligen inte varför folk håller på som de gör..

Låt rödhåriga vara ifred, vi är precis som alla andra som försöker leva våra liv, kan vi inte bara få göra det utan att ha det jobbigt för våran hårfärg?

Lär er att uppskatta den istället och sluta skrika glåpord, sluta knuffas i korridorerna och säga att man är ful för att man är rödhårig.. sluta trakasera helt enkelt.

Det finns många som väntar barn som säger att det spelar ingen roll hur det kommer se ut sålänge det inte blir ett rödhårigt barn... Men om ni får det då? skulle ni älska det barnet mindre?

Det är inget fel med rött hår, det är något av det finaste som finns ju och att man ska få skit för det ät inte schyst..

Jag vill ju själv ha barn någon dag. Jag vill bilda familj i framtiden med någon som jag älskar och som älskar mig och jag vill inte behöva hindras av tanken att barnen kanske får rött hår. Visst skulle jag vara orolig att de också skulle få det jobbigt i skolan men ja skulle aldrig älska det barnet mindre. Jag skulle uppmuntra det barnet att vara stolt över sitt hår   

Så jag säger till er alla som någonsin trackat någon för deras hårfärg, sluta vara elaka och till er som är rödhåriga, Var stolta över eran hårfärg för det är något av det finaste och mest personliga ni har   

 
 
Ingen bild

rebecca elkhoury

21 juni 2012 19:38

jag har alltid velat vara naturligt rödhårig, tycker det är superfint och jag avundas alla som har det/passar i det :-D vi lever i en konstig värld och det går inte att göra annat än att bara acceptera att vissa människor är dummare och mindre intelligenta än andra, sådana kommer man träffa på under hela sitt liv så det är bara att lära sig leva med det, men tråkigt är det allt!

Sara Pedersen

22 juni 2012 11:52

Ja, håller med dig till hundra procent. När man stöter på en sådan person är det bara att stå på sig och vara stolt över den man är =)

 
Ingen bild

Säger bara vad jag tycker

21 juni 2012 21:20

Antar att du också är ett vidrigt och själlöst monster då. Jag håller inte alls med dig, jag tycker inte alls att rött hår är attraktivt. Så jag tycker att du kan gömma undan din nyvunna självkänsla för den tjänar du inget på. Jag skulle inte kunna tänka mig att vara med en rödhårig tjej för precis som du skrev så tycker jag att det är grymt osexigt. Tycker att brunetter är sexiga som fan.
Lycka till med att hitta någon som vill ha dig när du är rödhårig, för jag skulle aldrig ens kasta en blick åt dig

Sara Pedersen

22 juni 2012 11:59

Jag har äntligen fått en hater xD
Det är synd att du tycker det, för du går miste om en hel drös med underbara tjejer.
Jag får nog göra dig besviken nu för jag tänker inte alls ta åt mig av dina förolämpningar ;) jag är stolt över vem jag är, med rött hår och allt, och människor älskar mig tillbaka, så tyvärr så har jag för bra självkänsla för att ta illa upp.

 
Ingen bild

Micke

21 juni 2012 23:38

Jag tycker iallafall att rött hår är snyggt om tjejen är snygg såklart. Om en snygg tjej har rött hår blir hon automatiskt jättesexig.
Kan man tycka annat än det? :-)

Sara Pedersen

22 juni 2012 12:00

Vad kul att du tycker det =)

 
Kjell, igen

Kjell, igen

22 juni 2012 23:46

Tycker du ska vara stolt över dig själv och din hårfärg, du är ju en vacker tjej.
Finns ingen orsak att du ska begränsa dig själv och inte leva det liv du vill på grund av att vissa har varit taskiga med dig.
Ha en trevlig midsommarhelg

http://berg-guitarspot.bloggplatsen.se

Sara Pedersen

23 juni 2012 00:01

Tack :-) jag är stolt över mig själv och tänker inte ta åt mig av eventuella elaka saker folk slänger ur sig :-)
Om någon har problem med mig så är det deras problem och inte mitt :-)

 
Ingen bild

C.W.

23 juni 2012 09:33

Ditt hår är fantastiskt fint. Hela du är fin. :-)
Att säga att man hatar någon för hur denne ser ut är verkligen tragiskt. Måste vara en människa med ett mycket fattigt liv. Att sen generallisera så brett tyder på en viss intelligensbrist. Det finns både vackra, snälla, söta, hemska, fula, onda rödhåriga precis som det finns sådana blonda och mörkhåriga.
Du är en fantastisk tjej var stollt över det. Du gör dina medmänniskor väldigt glada över att få vara din vän. :-)
Kram

Sara Pedersen

23 juni 2012 20:05

Åh tack

 
Ingen bild

anonym

15 juli 2012 01:15

Ja e precis som du, altså röödhårig, fast ja har inte nått mig att aceptera de, ja färgar håret mörkt brunt och smörjer in mig med brun utan sol dagligen. Tycker att allt de du skrev va jätte fint och ja hoppas att ja känner likadant nån da:)

Sara Pedersen

15 juli 2012 15:13

Vad kul att du gillar det jag skrev =) och jag är säker på att du en dag kommer att vara stolt över din hårfärg för det är väldigt fint =)

 
Ingen bild

Anonym

30 oktober 2012 11:01

Jag håller med, rödhåriga är så vackra. Jag hade själv småröda lockar när jag var liten.

Sara Pedersen

30 oktober 2012 11:55

Vad kul att du tycker det =)
Det är synd att hårfärgerna ändras så mycket när man växer upp. Jag har haft tre olika hårfärger under min uppväxt. När jag var liten var jag jätteblont hår,sen när jag blev äldre blev det jätterött och nu har jag något mellanting av blont och rött =)

 
Ingen bild

Henke

2 juli 2013 07:44

Jag måste säga att naturligt rött hår gör en tjej hur sexig som helst :p Supervackert! Samma med ljus fin hy, gärna med fräknar. Kan inte fatta hur nån kan tycka illa om det! Så stå på dig tjejen och var stolt för din ljuvliga hårfärg och din skönhet! Kram!

Sara Pedersen

2 juli 2013 16:54

Tack :)
Jag har ju färgat håret nu då jag verkligen behövde en förändring i mitt liv men jag är stolt över min naturliga hårfärg :)

 
Ingen bild

fanny

5 juli 2013 23:06

Hej jag är en som är rödhårig naturligt alltså och även tjockt och låkigt hår. Och jag trivs i det även om det finns killar eller tjejer som hatar rödhåriga så finns det även dom som tycker om.t.e.x den man är tillsammans med kommer älskat för han tar den för man är . Och om det går rykten så ska man skita it för dom är bara avundsjuka på färgen .

Mvh:fanny

Sara Pedersen

6 juli 2013 02:51

Jag håller med dig fullständigt! :)

 
Ingen bild

fanny igen

5 juli 2013 23:10

Om du skulle se bilder så har jag några på instragram och heter fandiize

Sara Pedersen

6 juli 2013 02:52

Jag har tyvärr inte istagram :)

 
Ingen bild

fanny

9 juli 2013 16:27

Okej. Jag förstår mig inte på folk längre typ gör du?

Sara Pedersen

10 juli 2013 12:51

Det beror på hur man ser det eftersom att människan har genom hela historien haft en mer eller mindre förakt emot olika saker men att det idag är att trycka ner folk på grund av deras hårfärg, hudfärg, tro och värderingar är något som jag upplever som helt bisarrt. Det är klart att man ska få vara precis så som man är utan att man ska må dåligt utan olika människors påhopp utan en konkret orsak.
Om jag ska vara ärlig så är det mycket med folk som jag inte förstår. jag förstår till exempel inte vad som kan driva människor till att mörda, våldta, begå grova brott och i allmänhet bete som oansvarsfullt och på ett dåligt sätt. Jag menar, hur svårt ska det vara att sköta sig och vara trevlig emot sina medmänniskor?

 
Ingen bild

fanny

14 juli 2013 03:18

Jag håller med dig fullständigt . Jag vet så många som går och pratar skit om andra men sen är dom med dom varför inte bara tala om vad man tycker det är sjukt . Plus allt det andra som är idiotiskt...

Sara Pedersen

14 juli 2013 16:36

Det finns mycket som kan diskuteras om hur människor beter sig, oftast om det sämre tyvärr.

 
Ingen bild

Emelie

31 juli 2013 17:19

Jag är 16 år åh har under hela min skolgång blivit mobbad för mitt röda hår, knuffad i korridorer åh blivit kallad för riktigt hemska saker som tryckt ner mig totalt..hade enstaka vänner åh inte många som pratade med mig, i slutet av 8an hade jag nått botten, hade inget självförtroende åh mådde rent skit, kunde ALDRIG kolla mig i spegeln utan att gråta, åh jag började se ner på mig själv precis som alla andra gjorde..de slutade med att jag färgade mitt hår brunt, jag fick fler vänner? Fler killar började prata med mig..att en hårfärg kan avgöra vem som vill va kompis med en..? Jag förstår inte..jag älskar verkligen min riktiga hårfärg som är som din fast rödare men jag vågar inte visa mig i den åh tycker de e sjukt att människor fått mig att må åh känna såhär..kommer aldrig få tillbaka min riktiga hårfärg antagligen åh önskar att folk hade kunnat acceptera folk för den man är..utseendet är inte viktigt..
Färga aldrig ditt hår! Du är verkligen jätte fin åh avgudar dig verkligen att du aldrig färgade..

Sara Pedersen

31 juli 2013 17:36

Men vännen då, nu får jag ju lite dåligt samvete då jag färgade mitt hår. Men jag färgade aldrig för att jag fick skit för håret, jag färgade för att jag behövde en förändring i mitt liv och färgningen var ett sätt att göra det, jag älskat också mitt naturliga hår och jag tror att i framtiden när jag inte vill vara brunett längre kommer jag att göra det extrema och klippa av håret för att låta det växa ut igen.

 
Ingen bild

Lilla brunetten

29 oktober 2014 11:10

Hej!
Jättebra text! Själv har jag ljusbrunt hår men skulle vilja ha rött annars! Tycker man ska vara stolt över sin hårfärg. Det är en del av ens identitet:) En familj i av min berättelse har de rött hår "flammande som lågor i vinden." Tycker att rött hår ger ett tufft och milt intryck. Fortsätt vara stolt över din fina insida och snygga utsida :)

Sara Pedersen

29 oktober 2014 20:58

Tack så mycket! :D

 
Ingen bild

Tommy

27 februari 2015 18:40

Själv röd hårig och inser mer och mer att puckon vill bara kasta korkade kommentarer för att dom blir osäkra i ens närvaro, tvivlar starkt på att någon okänd skulle våga ytra sej i min närvaro då jag skulle förklara min faktiska styrka! Finns mycket positivt med att vara rödhårig förutom andras glåp ord!!

Sara Pedersen

27 februari 2015 20:44

Så är det absolut! Jag tror inte att en person som är säker i sig själv skulle må bättre utav att trycka ner andra. :)

 
GingerMan

GingerMan

17 april 2015 13:27

Hej Sara, läste just igenom din text om oss rödhåriga. Vill passa på och korrigera dina fakta som är felaktiga bitvis, och ge dig lite fler roliga fakta så att du vet vad som gäller tänker jag :-)

Rödhåriga utgör endast 1 promille av jordens befolkning, sök så ser du att det är korrekt.

Rödhåriga kommer inte dö ut, det är felaktigt.

Rödhåriga tål narkos bättre, vi behöver upp mot 20% mer bedövningsmedel hos t.ex tandläkaren.

Rödhåriga kan vara smartare än andra hårfärger tack vare vår unika gen MC1R som ger den röda hårfärgen. Många chefer och ledare är rödhåriga och USA har haft hela 8 st rödhåriga presidenter.

Senaste forskningen visar att rödhåriga kan vara genestisk överlägsna på en del sätt...rätt intressant läsning :-)

Här är en länk till Illusterad Vetenskal som publicerar en del av det jag skriver här: http://illvet.se/nyheter/genetik/rodhariga-ar-genetiskt-overlagsna

http://www.playback.nu

Sara Pedersen

19 april 2015 00:59

Hej :) inlägget är flera år gammalt och det som står där var fakta DÅ. :) Man har kommit fram till nya resultat idag men även de kommer att förändras om några år :) inläggets mening var inte att haka upp sig på diverse fakta utan att folk ska tänka till, sluta upp med diskriminering pga hårfärg samt att man ska kunna vara stolt över hur man ser ut. :)
Den här bloggen är för övrigt inaktiv så kika gärna över på min nya blogg på nouw. :)
nouw.com/saralinnea

Ha en bra dag!

 
Ingen bild

pirri

20 maj 2015 12:45

Jag har ljusbrunt när är nytvättad och sen mellanbrun när det är otvättad. Min morfar var blond och mormor naturligt svart från Finland, min mamma blont när hon var liten och min moster mörkbrun och lilla jag naturligt blont när jag var liten och sen lite mörkare när jag var mellan 14-16 år! Varje hårfärg är fint! Om jag hade naturligt rött kanske jag skulle tona håret mera rött för att stärka det naturliga beroende på hur rött intinsiteten är i nyansen!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sara Pedersen - 15 mars 2015 17:22


Importerar min blogg till nouw så vi ses där! "Kod för att importera min blogg TILL Nouw: 1255421501"     Besök min nya blogg på; http://nouw.com/saralinnea   ...

Av Sara Pedersen - 15 mars 2015 16:36


Jag har nu en stark favorit i Vitamin Well-serien och det är Sharp med smak av melon och som med alla andra sorter så är den sötat med stevia. Den här är verkligen supergod och inte lika ¨stark¨ av stevian som de andra är.    Om kaffe inte faller i...

Av Sara Pedersen - 15 mars 2015 15:31


Den här ansiktsmasken luktar utan tvekan tvättmedel men den gör sitt jobb och av denna så fick jag ingen reaktion vilket är väldigt konstigt med tanke på hur starkt den luktade.   Men mitt ansikte är rent iallafall så jag är relativt nöjd! Hade den l...

Av Sara Pedersen - 14 mars 2015 20:50


Melodifestivalfinal, vin, glass och sjukt trevligt sällskap bjuds det på ikväll. Med magen full av tacos så sitter vi här i soffan allihopa och har det bara mysigt! ...

Av Sara Pedersen - 14 mars 2015 18:23


Fastän jag ser sjukt bitchig ut på bilden så tycker jag att jag har prickat in vårlocken! Trenchcoat, en färgglad sjal, solbrillor och en touch av rosa på både läppar och naglar, Lovely! Toppar det med rosa och svarta springskor,  haha.    ...

Presentation


Hej!
Mitt namn är Sara, jag är 20 år gammal och älskar bland annat musik, fotografering och bakning.
Här skriver jag om min vardag, lägger ut goda recept och försöker att sprida glädje genom att bara vara mig själv. Stanna gärna och läs en stund.
Puss!

Senaste inläggen

Kategorier

Tidigare år

Sök i bloggen

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards