Direktlänk till inlägg 10 september 2012

Fick en fråga

Av Sara Pedersen - 10 september 2012 15:31

Jo, jag fick en fråga om hur jag gjorde mina cupcakes så jag tänker besvara det med ett inlägg om nu några fler undrar. jag lägger ju vanligtvis inte upp recept här för jag tycker att det är.... otroligt löjligt ( hosthost ) Men en fråga är ju en fråga och de ska jag ju besvara   

Jo, först gick jag ut och plockade en burk körsbär i trädgården, det blev inte så många för nu när det blivit kallare så blir de dåliga men jag kanske plockade runt 25-30 stycken. 

Så kärnade jag ur dem over en djup tallrik så att saften sparades och så delade jag varje körsbär i två till fyra delar och lade ner dem i tallriken. Sen fick de helt enkelt ligga där medan man började med det andra.

Det jag använde sen var:

( smeten, ca 20 st)                                                             Ugn 200* ( varmluftsugn 175* )

   

100g margarin

2 dl mjölk.    

4 ägg.       

4 dl socker.

6 dl vetemjöl

4 tsk bpulver

4 tsk vsocker


Du ställer ugnen på rätt tempratur, smälter margarinet på spisen och medan det smälter vispar man ägg och socker, pösigt såklart. 

När margarinet smällt stänger du av plattan och låter det svalna.

Sen siktar du ner ( eller blandar noga i en seperat bunke ) mjölet, bakpulvret och vaniljsockret. Om ni är som jag kan man ta lite extra vaniljsocker för det är gott   

sen vispar ni ihop det som är i bunken.

Nu till margarinet. Tillsätt mjölken i margarinet och rör ihop det lite snabbt sen häller ni i mjölk/margarinblandningen i bunken med de andra ingridienserna och vispar ihop till en jämn och slät smet.

Sen häller ni i smeten i muffins alt cupcakesformar MEN kom ihåg en sak! Fyll ALDRIG mer än 3/4 av formen för annars kommer smeten att rinna ur formarna i ugnen. Jag använde ju silikonformar för att det skulle bli stadigare men hade jag använt vanliga formar hade inte en enda av mina cupcakes blivit hela   då hade det bara livit en stor gegga i ugnen.

Jag hade ju körsbär i mina så nu tar ni bären som ligger i tallriken och lägger så många bitar ni vill ha i varje cupcake ( ju mer dess bättre för då blir det inte så torrt ) sen tar ni en potatissticka och trycker ner bärbitarna i smeten i formen sen kan ni ställa in cupcakesen i ugnen i 10 - 15 minuter beroende på hur stora cupcakes ni gjort. Mina var nog mitt emellan.

Medans de stor i ugnen kan ni ta tag i glasyren   

Värm 75g margarin i micron så det vlir flytande, annars blir glasuren grusig och det vill vi inte  

Häll i ca hälften av margarinet i en bunke och börja med 3 dl florsocker och rör ihop, tillsätt någon dl till och tillsätt körsbarssaften som är kvar i tallriken för att få färg ( om man inte vill ha karamellfärg, använder du saft så får glasyren smak ) sen tillsätter du lite mer florsockeroch häller i resten av margarinet. Glöm inte att röra. Sen fortsätter du att tillsätta körsärssaften och florsockret tills du får den färg och konsistens du vill ha   

Ta ut dina cupcakes efter den utsatta tiden, då ska de inte vara rinniga längre ( kontrollera med potatisstickan ) är de klara så ställ de så att de svalnar av lite, är de för varna kommer glasyren att smälta, är de inte klara så låt de stå inne en liten liten liten stund till. Men förhoppningsvis är de klara så de får svalna av. När de blivit lite svalare så är det bara att börja garnera   Jag använde en tesked för att lägga upp på cupcakes och sen en slickepot för att forma lite sen är det bara att ta på lite strössel och sen är de bara att ställa dem på kylning så att glasyren stelnar.

Ni kan ju såklart använda andra saker för att få en annan färg på glasyren, använda annat strössel eller göra andra muffins men det var såhär jag gjorde.

Hoppas att du fick svar på din fråga nu den som ställde den   

Gör gärna ett försök och jag skulle bli jätteglad om jag kunde få se era resultat. Jag älskar cupcakakes   

Stay tunes guys, you know I love ya   


 

 

GOOD LUCK!!!   

 
 
tanja och emma

tanja och emma

11 september 2012 20:32

Hej du! Spanat in vår blogg på sistone?
Om inte, gör det vettja!

http://www.fittatjejer.webblogg.se

Sara Pedersen

11 september 2012 20:35

Gjort det nu ;)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sara Pedersen - 15 mars 2015 17:22


Importerar min blogg till nouw så vi ses där! "Kod för att importera min blogg TILL Nouw: 1255421501"     Besök min nya blogg på; http://nouw.com/saralinnea   ...

Av Sara Pedersen - 15 mars 2015 16:36


Jag har nu en stark favorit i Vitamin Well-serien och det är Sharp med smak av melon och som med alla andra sorter så är den sötat med stevia. Den här är verkligen supergod och inte lika ¨stark¨ av stevian som de andra är.    Om kaffe inte faller i...

Av Sara Pedersen - 15 mars 2015 15:31


Den här ansiktsmasken luktar utan tvekan tvättmedel men den gör sitt jobb och av denna så fick jag ingen reaktion vilket är väldigt konstigt med tanke på hur starkt den luktade.   Men mitt ansikte är rent iallafall så jag är relativt nöjd! Hade den l...

Av Sara Pedersen - 14 mars 2015 20:50


Melodifestivalfinal, vin, glass och sjukt trevligt sällskap bjuds det på ikväll. Med magen full av tacos så sitter vi här i soffan allihopa och har det bara mysigt! ...

Av Sara Pedersen - 14 mars 2015 18:23


Fastän jag ser sjukt bitchig ut på bilden så tycker jag att jag har prickat in vårlocken! Trenchcoat, en färgglad sjal, solbrillor och en touch av rosa på både läppar och naglar, Lovely! Toppar det med rosa och svarta springskor,  haha.    ...

Ovido - Quiz & Flashcards