Direktlänk till inlägg 14 oktober 2012
Någon som listade ut det?
Dock så var det ju inte så svårt egentligen utan väldigt uppenbart när ledtråden var på japanska men det rätta svaret är iallafall:
SUSHI
När jag och mamma var ute och körde/handlade så hade vi bara planerat räkmackor till kvällen men helt från ingenstans så började vi prata om vasabi och helt plötsligt skulle vi prova på att göra sushi.
Vi var inne i alla matsffärer i stan och vet ni? det finns inte en ända affär i stan som säljer ätpinnar! Men som tur var så hade jag några ätpinnar som jag ¨lånat¨ *host host* av båten när vi åkte till Tallinn i somras så vi fick ta dem.
Det var faktiskt lite intressant att göra sushi och det som vi ska tänka på till nästa gång är:
#1 Göra ett mindre hål i vasabituben ( för om du tar bort hela så blir det så mycket att man börjar gråta )
#2 Ha mindre fyllning i rullarna. ( Av uppenbara anledningar )
#3 Rulla ihop rullarna hårdare. ( Även där av uppenbara anledningar )
#4 OCH göra alla risklumpar mindre. ( Så att man inte blir mätt efter 2 bitar )
Tänker man på det tills nästa gång kommer det säkert bli jättebra Det blev relativt bra den här gången också tyckte jag. Det var ju trots allt första gången som vi provade. Men det är väl som med allt annat. Man måste öva för att få till det riktigt bra
Men det här är väl okej för att ha varit första gången vi gjort hemgjord sushi?