Direktlänk till inlägg 24 augusti 2013
Botten:
300 g mandelmassa
2 st ägg
2 msk kakao
Fyllning:
3 dl vispgrädde
200 g vit choklad
2 äggulor
2 msk citronsaft/citruslikör
Till garnering:
3-4 passionsfrukter
Sätt ugnen på 175 grader. Riv mandelmassan och rör nej ägg och kakao. Häll smeten i en smord och brödad form med löstagbar kant, ca 23 cm. Grädda i ca 20 minuter. Låt kallna, lossa från formen. Rengör formen och lägg i bottnen igen.
Vispa grädden. Smält chokladen på svag värme i vattenbad. Vispa upp gulorna i en stor bunke. Tillsätt chokladen under kraftig omrörning. Avsluta med likören/saften och sist grädden. Bred över moussen på kakan i formen. Täck med plastfilm och ställ i frysen i minst tre timmar.
Skrapa fruktköttet ur passionsfrukten och häll över. Låt stå framme 30 minuter innan.
Happy baking!