Mamma gjorde en helt underbar saffranscheesecake med pepparkakskross ovanpå som hon sålde idag och alla tog slut.
Jag smakade på en liten bit som fastnade i kanten och den var helt underbart god.
blev nästan lite besviken över att alla blev sålda men mamma sa att vi kunde göra en till.
Så det blir att baka en till saffranscheesecake närmare julen, mums!
Bild från Google.

Patrik
1 december 2013 04:35
Hej
Här har du något roligt som du säkert kan sälja till ett högt pris så här innan Jul sötis:
..............................
Gotlandspannkaka - Saffranspannkaka
8-10 portioner
· 1 ½ deciliter rundkornigt grötris
· 8 deciliter mjölk
· 2 deciliter vispgrädde
· 2 kryddmått salt
· 1 matsked smör
· 1 ½ deciliter hackad sötmandel
· ½ gram saffran
· 4 stora ägg
· 3 matskedar strösocker
· Smör till formen
Sätt ugnen på 200 grader
Lägg riset i en stor kastrull med mjölk, grädde, salt och smör. Låt allt koka upp under omrörning. Låt det sedan småkoka under lock på svag värme cirka 40 minuter. Rör om då och då.
Låt gröten svalna. Om gröten känns stabbig och tjock så tillsätt lite mer mjölk.
Blanda ner den hackade mandeln, saffran, ägg och socker i gröten.
Smöra en rund eller oval form som rymmer minst 2 liter. Häll i smeten. Grädda mitt i ugnen tills ytan har fått fin färg, ungefär 30-35 minuter.
Servera med vispad grädde och salmbärssylt. Alternativ sylt är boysenbärssylt eller hallon/björnbärssylt.
http://matlust.ifokus.se/discussions/4d714800b9cb46222105cbeb-gotlandspannkakasaffranspannkaka
.........................
Jag gjorde den själv förra månaden. Mumsigt! Men då lät jag först riset stå och koka i lite vatten samt smör och grädde innan jag hällde på mjölken!
Kram från
Patrik
Sara Pedersen
1 december 2013 11:38
Tack för tipset men nu blir det ingen mer försäljning innan jul :)