Direktlänk till inlägg 8 december 2013
Nu var det länge sen som jag delade med mig av något av recepten från min pärm.
Denna gång är det ett recept ut hemköps recepttidning, det är något så otroligt gott och det passar ju helt perfekt till julen. Den här efterrätten görs helst dagen innan servering.
Saffranspannacotta *dreggeldreggel*
Du behöver för 6 portioner:
2 gelatinblad
1 vaniljstång
0,5 g saffran ( ett paket )
5 dl vispgrädde
1/2 dl strösocker
Gör såhär:
1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 30 minuter. Dela under tiden vaniljstången och skrapa ur fröna. Stöt saffran i en mortel med lite av sockret.
2. Koka upp grädden med vanilj, saffran och socker. Krama ur gelatinen och rör ner i den heta grädden tills det smält. Häll upp i portionsformar och låt stå svalt i minst 4 timmar.
Rör ihop 225 g frysta tranbär med 1 1/2 dl socker ( detta ska också stå i några timmar men i rumstemperatur och ska röras om ibland ) och toppa på pannacottan vid servering.
Lätt och supergott!