Direktlänk till inlägg 15 februari 2014
Av allt som går att äta så måste ägg vara något av det bästa.
Det finns en sådan variation. Kokta, stekta, pocherade, omelett, äggröra och så vidare, plus att det är bra mat i ägg.
Jag älskar ägg och det kommer jag alltid att göra, som i morse när jag gjord en omelett till frukost med överbliven pajfyllning från igår och det var bland annat broccoli, currykyckling, purjolök, röd och grön paprika, svarta oliver, soltorkade tomater och gorgonzolaost. Mums så gott! till det blev det lite sallad.
Jag tänkte ge er några tips om hur man får perfekta äggupplevelser som jag har testat mig fram med.
1. Om man kokar ägg i en äggkokare måste äggen vara rumstempererade för om de är kylskåpskalla så spricker de i äggkokaren. Skölj de kalla äggen under varmt vatten i några sekunder så slipper du spruckna ägg.
2. Pocherade ägg ( kokta ägg utan skal ) blir perfekt löskokta efter tre minuter i vattnet.
3. När du gör en omelett, vänta med att vispa ihop äggen så länge som möjligt för att få en luftigare och mindre kompakt omelett.
4. Ett sätt att lyxa till en omelett och göra den fylligare är att blanda i en matsked grädde i äggsmeten.
5. Om du inte har en non-stickpanna och äggröran fastnar, häll i en en eller två matskedar vatten i pannan så lossnar allt och du får en mindre torr äggröra.
6. En ballongvisp ger bäst resultat för att få en luftig äggsmet och ju större visp desto bättre.