Direktlänk till inlägg 15 februari 2014
Här är receptet på de underbart goda kakorna som jag bakade till min födelsedag och de blev succé!
Recept för ca 45 småkakor eller ca 25 stora cookies.
180 g blockchoklad
175 g hasselnötter
125 g smör eller margarin
2 dl socker
1 ägg
1 nypa salt
1/2 tsk vaniljsocker
1/2 tsk bakpulver
1 3/4 dl vetemjöl
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Hacka chokladen och nötterna ganska grovt. Rör ihop smör och socker och blanda sedan ner ägg, salt och vaniljsocker. Tillsätt vetemjölet och bakpulvret och till sist chokladen och nötterna. Rör till en jämn smet ( det blir för övrigt ingen smet utan det blir med som en massa ).
3. Klicka ut smeten på bakplåtspapper och grädda i 11 minuter eller till kakorna blivit just bruna.
Lite tips bara innan ni sätter igång med baket!
Cookiesen ska vara lite lösa i mitten när de är klara för att chokladen har smällt och stelnar inte fören de har svalnat av så de är inte undergräddade bara för att de inte stelnat helt i mitten.
De flyter ut väldigt mycket i ugnen så tänk på avståndet mellan kakorna. Gör du stora kakor så klicka ut dem med en matsked men då får det bara plats 6 kakor per plåt.
Sen en grej som jag tror att många uppskattar: kaksmeten är jättegod att äta som den är