Direktlänk till inlägg 26 juli 2014
Äntligen så har jag testat att baka en RAW cheesecake och den blev helt fantastisk!
Den blev en verklig hit här hemma och jag älskar verkligen när jag får komplimanger över något som jag gjort men vem gör inte det?
Här är en otroligt god cheesecake som man kan äta med gott samvete, plus att den är enkel att göra.
Till denna underbara kreation behöver du:
Botten:
1,8 dl nötter (jag tog 1 dl pistage och en knapp dl mandlar)
6 dadlar
1 liten nypa havssalt ( är nötterna saltade så behövs inget extra salt )
(+några droppar vatten utifall det inte går att forma mixen )
Fyllning:
3 dl cashewnötter
0,9 dl citronjuice
0,9 dl honung
0,9 dl kokosolja
1/2 msk vaniljpulver
Topping:
100g hallon
1 msk chiafrön
Gör såhär:
1. Släng nötter, salt och dadlar i en mixer. Blanda nötter och dadlar tills du har en någorlunda jämn “gegga” ( Tillsätt eventuellt några droppar vatten och övermixa inte så att du får lite nötbitar kvar )
2. Fördela nöt- och dadelblandningen i botten på små silikonformar (använder du en stor “vanlig” kakform kan du med fördel strö lite kokosflingor i botten av formen, för att sedan lättare få loss cheesecake’n).
3. Släng alla ingredienser till cheesecake-fyllningen i mixern och blanda väl. Ha i vatten om det behövs (försök att ha i så lite vatten som möjligt.) Häll blandningen ovanpå bottnen i formarna (eller formen).
4. Placera i frysen för en timme eller så.
5. Mixa hallonen till en puré med en stavmixer. Häll i chiafröna och låt stå i 5-10 minuter. Häll sedan toppingen över kakorna (/kakan) som nu varit i frysen 1 timme. Ställ tillbaks i frysen och förvara dem där. Plocka fram en kvart före servering så de får mjukna lite, strö över hackade pistagenötter och NJUT.