Direktlänk till inlägg 20 september 2014
Jag lyckades inte sova sålänge som jag velat idag och utnyttjade tiden med att baka kakor på morgonen. Jag gjorde då chokladkakor med ett lite spännande recept. Det är raw food inspirerad och nästan helt veganska. Konsistensen är som en fastare kladdkaka och har en kryddig eftersmak.
Så här gör ni för att få ca 15 st Black bean chocolate chili cookies:
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda 2 msk chiafrön eller linfrön, 3/4 dl lönnsirap eller honung och 1/2 tsk vaniljpulver. Låt stå. Mixa 2 dl kokta svarta bönor, 2 msk kokosolja, 3/4 dl kakao och 1/2 tsk kajennpeppar med stavmixer. Rör ner chiablandningen. Tillsätt 3/4 dl hackad mörk choklad och 1/2 dl torkade bär ( jag använde gojibär och blåbär ). Klicka ut smeten på en bakpappersklädd plåt. Strö över flingsalt. Grädda i ugnen i ca 20 minuter och förvara kakorna sedan övertäckta i kyl.