Direktlänk till inlägg 27 november 2014
Nu har det blivit dåligt uppdatering under veckan och jag kan inte försvara nig med annat än att jag inte haft något att skriva om, att jag varit trött och faktiskt väldigt upptagen, haha.
Idag har jag faktiskt något att berätta och det är att jag bakat biskvier sen jag kom hem och jag är sjukt nöjd!
Daimbiskvier och mintchokladbiskvier blev då och jag tänkte slänga upp receptet på daimbiskvierna direkt så kommer det andra receptet upp och någon dag!
Till ca 20 biskvier
200 g mandelmassa
1/2 dl socker
1 äggvita
150 g smör
1,5 dl florsocker
1,5 dubbeldajm
1 tsk vaniljsocker
1 äggula
150 g mjölkchoklad
1/2 dubbeldajm
Gör så här:
Riv mandelmassan. Blanda ihop med socker och äggvita. KLICKA ut små bottnar på en bakpappersklädd plåt. Grädda i 175 grader, ca 10-20 minuter tills de fått en fin färg.
Vispa ihop rumsvarmt smör med övriga ingredienser TILL en slät kräm. Hacka dajmen och rör ner den i smörkrämen. Bred smöret lite toppigt på undersidan av mandelbottnarna. Ställ i kyl eller frysen minst en timme.
Smält chokladen på svag värme. Doppa biskvierna i chokladen, vrid dom lite så att överflödig choklad rinner av. Strö på lite hackad dajm som dekoration.
Förvaras i kyl (det går även bra att frysa dom).
Chokladen SKA inte vara för varm när du chokladdoppar, då rinner den nästan av biskvierna.