Direktlänk till inlägg 29 november 2014
Jag fick 35 små biskvier på detta recept.
300 g mandelmassa
1/2 dl socker
1 äggvita
150 g smör ( rumstemp. )
1 äggula ( rumstemp. )
2 1/2 dl florsocker
2 msk kakao
5 droppar pepparmintolja
1 tsk vaniljsocker
Choklad till topping.
Gör så här :
Sätt ugnen på 175 grader. Riv ner mandelmassan i en bunke och rör ihop till en deg med äggvitan och socker. Klicka ut på en plåt och grädda i mitten på ugnen i cirka 15 minuter , de ska fortfarande vara lite sega i mitten. Låt bottnarna svalna och rör ihop alla ingredienser till smörkrämen. Bred ut ett toppigt eller runt lager på undersidan av biskvibottnarna. Ställ kallt medan du smälter chokladen till toppingen och låt svalna lite innan du doppar dem så att smörkrämen inte smälter. doppa biskvierna i chokladen och ställ sedan kallt.
TIPS
Vispa INTE äggvitan och sockret innan du blandar ner mandelmassan och gräddar bottnarna; de blir helt platta.
Efter att du klickat ut bottnarna på plåten så forma dem gärna med blöta fingrar så blir de runda utan att kladda.