Direktlänk till inlägg 25 december 2014
Dessa bakade jag igår och för dem som älskar kärleksmums så är detta himlen. Lätta, fluffiga och kopletta med smaskig kaffeglasyr!
För att göra ca 16 stycken så gär bara så här! :
Smet
4 ägg
3 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
¾ dl kakao
2 ½ tsk bakpulver
150 g smör, smält
1 ½ dl mjölk
4 ½ dl vetemjöl
Glasyr
ca 2 msk kaffe
½ dl kakao
1 msk vaniljsocker
4–5 dl florsocker
75 g smör, smält
1–2 msk vatten
Garnering
kokos
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa ägg och strösocker poröst i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop allt TILL en slät smet.
2. Fördela smeten i stora muffinsformar, ca 16 st. Fyll dem TILL ¾.
3. Grädda muffinsen mitt i ugnen i 16–18 min. Låt dem kallna.
4. Glasyr: Blanda ALLA ingredienserna till glasyren i en skål. Anpassa mängden florsocker OCH
vatten så att konsistensen blir lagom bredbar.
5. Bred ut glasyren över muffinsen OCH strö över kokos. Låt glasyren stelna.
Receptet är ursprungligen från tidningenhembakat.se