Direktlänk till inlägg 1 januari 2015
Såklart så blev det lite bakat till nyår och det blev en enorm cheesecake.
Jag dubblade receptet när jag gjorde denna så den blev aningen stor men god var den! Färska fikon har inte riktigt varit en hitt för mig men till denna så var det jättegott.
Till denna Cheesecake behöver du:
4 ägg
1,5 dl socker
skalet från en citron
200 g cream cheese
4 dl vispgrädde
200 g digestivekex
Färska fikon och passionsfrukt
Gör så här
1. Separera äggulorna från äggvitorna.
2. Vispa äggvitorna till ett hårt skum i en skål och ställ åt sidan.
3. Vispa äggulorna,sockret och citronskalet pösigt och rör ner din cream cheese.
4. Vispa grädden fluffig och vänd ner i äggulesmeten.
5. Vänd försiktigt ner äggvitorna.
6. Krossa kexen fint i en mixer eller lägg dem i en plastpåse och krossa med en kavel.
7. Varva kexen med smeten i en springform. Understa och översta lagret ska vara smulor.
8. Frys smeten i 3-4 timmar så att den är lättfryst vid servering.
9. Spola utsidan av formen med varmt vatten så lossnar cheesecaken lätt.
10. Garnera med passionsfrukt och fikon innan servering.