Direktlänk till inlägg 9 februari 2015
Här har ni ett recept för dem som inte tål gluten, vete ( gluten och vete är inte samma sak ), mjölk, ägg och laktos. De enda som jag kan komma att tänka på som inte skulle kunna äta dessa skulle väl vara nötallergiker då.
Jag gjorde dessa till
min födelsedag förra veckan och tyckte att receptet var värt att dela med sig av!
Till ca 10 bitar behöver du:
4 1/2 dl nötter ( jag tog hälften valnötter och häften hasselnötter )
1 tsk vaniljpulver
1 dl kakao
1 tsk kanel
15-20 dadlar, färska och urkärnade
1 1/2 dl sötmandel, grovhackad
GÖR SÅ HÄR
1. Klä en långpanna, ca 24 x 10 cm, med bakplåtspapper. Mixa valnötterna i en matberedare till ett grovt mjöl.
2. Tillsätt vaniljpulver, kakao, kanel och dadlar. Stäng av maskinen och kolla så att degen håller ihop när du rullar en boll av den. Är den för smulig tillsätter du ytterligare några
dadlar. När du är nöjd tillsätter du de grovhackade mandlarna och rör ihop till en massa för hand.
3. Pressa ner blandningen i formen och låt den stelna i kylen i ca 1 timme. Sikta över florsocker eller lite vaniljsocker innan servering.
Tips!
Browniesmassan ska nog vara blötare än vad man tror när man ställer in den i kylen. Våra föll isär väldigt lätt för att de var lite torra så det skadar nog inte att tillsätta lite vatten.