Direktlänk till inlägg 11 oktober 2013
Det här är ett av de äldsta av mina recept i min pärm och det skulle inte förvåna mig om det är ett av det godaste med.
Pajdeg:
3 dl mjöl
2 msk strö eller råsocker
150 g kallt smör
1 ägg
Rivet skal från en apelsin
Fyllning:
300 g mjölkchoklad
2 ägg
4 äggulor
1/2 dl strösocker
Sätt ugnen på 200 grader.
Gör pajdegen genom att hälla i mjöl och socker i en matberedare. Tillsätt det kalla smöret i små kuber. Mixa snabbt ihop till en smulig massa eller använd fingertopparna. Tillsätt ägget och apelsinskalet och mixa ihop till en degboll.
Kavla eller tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant som är ca 28 cm i diameter. Förgrädda skalet mitt i ugnen i ca 10 - 12 minuter.
Smällt chokladen över ett vattenbad eller i mikrovågsugn.
Vispa ägg, äggulor och socker. Blanda ner den smälta chokladen i äggsmeten, lite i taget. Häll fyllningen i det förgräddade skalet.
Grädda pajen mitt i ugnen i ca 15 minuter. Fyllningen stelnar ytterligare när pajen kallnar. Låt pajen svalna och garnera med hyvlad mörk choklad vid servering.