Alla inlägg under juli 2012

Av Sara Pedersen - 22 juli 2012 00:02

Flyt under kvällens kortrunda.
Råkade somna till en stund efter maten för jag var helt slut. Har varit i rörelse i stort sett hela dagen och när man väl suttit still har jag läst i Jag Och Extra Allt och suttit i solen. Det tar att sitta i solen och att vara ute och gå i den här värmen som vi haft idag.
När jag kvicknat till satte jag mig i köket där de andra satt och spelade Shanghai. Satte mig bredvid Tobbe och sa att jag inte riktigt fattade hans speltaktik... Och det resulterade i att jag fick sitta och praktiskt tänka åt honom de sista tre rundorna. Och guess what? Han vann spelet. ( eller var det jag som vann då? )
Iallafall, Tobbe ville njuta lite av segerns sötma resten av kvällen och hoppade av inför nästa Shanghairunda.
Och guess what?
JAG VANN DEN OCKSÅ!!!
flyt eller vad?
Nu ska vi spela Texas Holdem med tändstickor.
Tror ni att flytet håller i sig?

Av Sara Pedersen - 21 juli 2012 16:16

Idag skulle det bli regn med bara någon ynka sol. Är så glad över att de hade fel. Solen skiner och det är jättefint, har nyss varit ute och gått i en timme så nu kan man med gott samvete läsa vidare i en av de andra böckerna jag köpte som heter Jag Och Extra Allt eller Don't eat this book som är orginaltiteln och den tar upp det aktuella ämnet Skräpmat.
Tänkte att jag skulle skriva lite om det i ett inlägg som jag tänkt göra om dieter i framtiden.
Vi har varit och handlat i Östhammar idag och vi hoppas att vi inte behöver handla något tills onsdag då vi åker hem. Kommer väl hem onsdag kväll skulle jag tro.. Vi fixar ju allt på tisdag och städar och sådant för att vi ska kunna komma iväg tidigt så cirka kam vara i valbo några timmar. Och om vi ändå är där blir det säkert en tripp in till owes. Nu ska jag sätta mig ute och läsa lite medans det fortfarande är sol ute.
Här får ni en bild som jag tog på min entimmes-promenad.

Av Sara Pedersen - 20 juli 2012 19:36

Var det tidigare idag i allafall. Nu är det ett åskväder över oss. 

Vi var och badade i tallparken tidigare idag och jag var den enda som badade, de andra tyckte att det var för kallt. Det var så sjukt fint väder tidigare idag när vi badade. knappt några moln och solen stekte, det kan pappa intyga som satt i solen utan att ha smörjt in sig... nu öser regnet ner och åskan mullrar.

När vi kom hem var jag helt slut av allt bad och sol och nu ska vi strax äta.

För er som inte varit till tallparken i Öregrund så kan jag säga att det är en badplats med stora klippor som stäcker sig lite över en km skulle jag uppskatta det till. Tog en promenad över dem efter badet, det blev inte lika långt som jag gick igår ( enligt min stegräknare så gick jag ungefär 1,4 mil under mina två långpromenader igår ) men det är ju lite i allafall.

På baksidan av klipporna är det ¨skog¨ med bara tallar och framför så breder havet ut sig.

Nu ska vi äta 

och här får ni lite bilder från tallparken

see ya guys <3

       

Av Sara Pedersen - 19 juli 2012 15:49

Nu laddade inte bilderna upp igen...
Jaja, ni får dem nu istället.
Som jag sa så är dagens outfit en vit plus med helknäppning och skjortkrage och svart/vit/gröna haremsbyxor med korsettsnörning som jag köpte på torget i öregrund. Och jag ska som sagt köpa ett par vanliga svarta innan skolan börjar för att ha på danslektionerna.

Av Sara Pedersen - 19 juli 2012 15:27

Sitter nu i köket, dricker drickyoghurt,läser och lyssnar på regnet som smattrar emot fönstret...
Imorse var det hur varmt som helst och solen sken, jag var ute på en lång promenad och bara njöt av vädret, nu är det lite småruggigt och regnet faller från himlen och det åskar lite då och då. Vi som hade tänkt åka in till tallparken idag.. Vi hann bara åka och handla i Östhammar innan regnet kom.
Så nu har jag bunkrat upp med lite pocket... Var på rea och köpte 4 böcker, har börjat med den som heter; Alexandramannen Vår Tids Största Nätsexhärva. Och titeln säger ju allt om bokens innehåll. Har kanske läst en fjärdedel av boken och det är ju så sjukt vidrigt har en människa kan göra något sådant.
Köpte lite annat också som ett nytt nagellack i en jättefin nyans som jag ska använda senare.
Hade tänkt återgå till boken nu.
Slänger in lite bilder och dagens outfit för jag ändå är inne.
Idag blev det en vit blus med helknäppning och skjortkrage och ett par haremsbyxor som jag köpte på torget inne i öregeund. De är svart/vit/grönt leopardmönster och korsettsnörning i midjan.
Rätt fina va? Jag ska nog köpa ett par vanliga, svarta haremsbyxor innan skolan börjar. Då kan jag ha dem på danslektionerna och så är de otroligt sköna att ha på sig.
Här får ni lite bilder.
Love you guys

Av Sara Pedersen - 18 juli 2012 18:58

Har varit ute i skogen lite under eftremiddagen och kvällen. 

vi har rensat lite här idag men jag hoppas fortfarande som sagt att det här stället inte blir sålt. När pappa och Kjell åkte till tippen första rundan så tänkte jag gå på en promenad och det gjorde jag också och när man kommit sådär 300 meter så ser man faktiskt hur det regnar på åkern ungefär 200 meter fram och innan man visste ordet av så började det små/duggregna och det var faktiskt väldigt uppfriskande eftersom det varit så varmt idag   och det är sååå skönt med den här värmen, hoppas att det blir såhär varmt imorgon för då kan vi säkert åka in till tallparken och bada   

Iallafall, jag tycker att det är lite trist att följa vägen när man är ute så jag brukar gå ut i skogen och in på skogsstigar osv och efter en stund så tog man ett litet stopp och plockade någon näve smultron, Jag menar, kan man låta bli när bären är lysande röda och stora som ens tumnagel? sen så började man plocka blåbär för att det var blåbär överallt och sen när man skulle börja gå igen fick man syn på en kul grej vid kanten av stigen och lite längre fram. Och innan man visste ordet av stod jag och plockade kantareller   

 

De hamnade i köttfärsåsen sen till lunchen   

Innan maten så satt mormor och moster och rotade igenom en byro som ska skyfflas härifrån någon gång i framtiden och de glesta kläderna skyfflades ner i kassar som sländes men när de drog fram en drös snusnäsdukar kastade jag min nästan över dem. Jag behöll en av dem, en blå. Den kan man ju använda som en bandana och den är väldigt fin. Den ser ut som mina andra två fast den här är som sagt blå och mönstret är gult, rött, vitt och blått   Jag såg ut som en liten städgumma när jag vikt klart den och satt den om huvudet   Den blir fin till något blått eller jeanstyg.

Sen när de andra åkt igen så stack jag, mamma och pappa ut i skogen för att leta blåbär och förhoppningsvis hitta mer svamp. Det blev bara blåbär... verkade som om det bara fanns den svampen som jag hittade    

Men blåbär hittade vi allt och när man fått in snittsen hur man skulle plocka kunde man tömma en buske med blåbär på bara några sekunder och tur var det, man kunde inte stå still för myggen var ju galna.. tack och lov för djungelolja... 

Tänkte lite när man var ute och plockade och kom på att tänka på två saker:

#1 Det är synd om de som ¨arbetar¨ som bärplockare för det är jobbigt att plocka bär och de får ingenting av allt sitt slit.

#2 Vad kallas blåbär?


För kantareller kallas för ¨Skogens Guld¨, lingon är ¨Skogens Röda Guld¨, hjotron.. hmm, Norrlands guld? haha, nä, det blev lite fel   ¨Myrens Guld¨ va? men vad kallas blåbär? och smultron? är det bara ¨blåbär¨ och ¨smultron¨ ??? 



Av Sara Pedersen - 18 juli 2012 12:52

Munkar ( mina favoriter med chokladfyllning och nötter ) cupcakes ( en sort med vanilgmuffin med hallonsylt, vaniljglasyr och hallonströssel och en sort med choklad, marshansås och chokladöverdrag ) glass, bullar, mjuk pepparkaka, sockerkaka, tårta med maränger och choklad, kex, kakor, skorpor och kaffe med mjölk och kanske lite grädde emellanåt, sommardrinkar och godis.... Inte konstigt att jag blir illamående...

Av Sara Pedersen - 18 juli 2012 11:42

Sitter vid datorn då den för en gångs skull är ledig, det, visst kan jag skriva från telefonen men jag är inte nöjd med appen.. som jag skrev förut så laddar inte bilderna upp som de ska och smileysar är ett stort inte. Och en sak till som jag glömde nämna är att gud benåde dig om du stavar fel eller om T9 ändrar det du skriver till ett annat ord för du kan inte gå tillbaka och ändra det.. så det är därför det varit mycket felstavat i vissa inlägg, detgår helt enkelt inte att ändra   

Just nu är jag förbaskat trött... det var så kallt i natt att man fick sova med både strumpor och min stickade kofta ( jag har två vita med mig, en stickad och en virkad ) och man bara låg och skakade.. jag kanske bara var för varm?

Vi var inne till Öregrund igår när det var så fint väder   åt lite hallonsorbét, gick ut till fyrskeppet och gick lite på klipporna. Eller jag snarare småsprang och struttade lite över klipporna, barfota såklart för annars halkar man   och det var så skönt i solen så det var inte sant, då passade man på att gå runt i den nya jeansklänningen   

Här kommer några (?!) bilder från igår.

               

Det blir lite olika format på bilderna för det är taget med olika telefoner men jag tror nog att ni överlever   

Nu kom mormor, moster och Kjell hit så nu blir det väl fika antar jag.

Skriver senare idag, det blir förmodligen från mobilen då så då får ni räkna med lite felstavningar   

See ya       

Presentation


Hej!
Mitt namn är Sara, jag är 20 år gammal och älskar bland annat musik, fotografering och bakning.
Här skriver jag om min vardag, lägger ut goda recept och försöker att sprida glädje genom att bara vara mig själv. Stanna gärna och läs en stund.
Puss!

Senaste inläggen

Kategorier

Tidigare år

Sök i bloggen

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards