Alla inlägg under juli 2012

Av Sara Pedersen - 16 juli 2012 17:47

Besviken, besviken, besviken....
Har aldrig varit varit i en sådan dålig klädaffär på väldigt väldigt länge...
Men ett pluss är att de hade en väldigt bra herravdelning och där var jag tvungen att gå in för att kolla på skjortor tycker jag är lite roligt, jag har ju faktiskt några herrskjortor i garderoben och det är skönt att gå runt i dem och då behöver man inte ha byxor på sig eftersom skjortor räcker så långt ner.
Men som sagt så blev jag väldigt besviken idag. Både på deras utbud och de flesta priserna... Hallåååå! Jag studerar och kan då inte köpa en tröja för 500- 600 spänn!
Inte ens det på rea tyckte jag var billigt. Om en klänning kostat 449 och är nedsatt en hundring så är det fortfarande äckligt dyrt.
Jag köpte en klänning som blivit nedsatt tre gånger. Orginalpriset var 599 sen hade den blivit nedsatt till 499 sen 349 sen 299 och jag köpte den för 199. Och tycker inte att man ska behöva betala mer än så, jag menar attdt är ju bara tyg. Det blir fläckigt, blekt och förstörs ju efter ett tag. Men klänningen var väldigt söt iallafall. Det är en jeansklänning i mjukt jeanstyg med lite snören, fransar, sömmar som följer kroppen och sådant. Den är väldigt figursmickrande. Det kommer upp en bild på den senare i veckan.
Hmm... Bloggplatsenöppen är helt det jag är lite missnöjd med är att man inte kan göra smileys, bilderna laddas inte alltid upp oh är felvända trots art det står att de kommer att vändas rätt när man laddar upp dem och att man inte kan dela inläggen på andra sidor... Det är lite trist..
Har alldeles nyss varit och köpt cupcakes och det blir väl att ta en sådan till kvällen när vi spelar kort. Det blir nog en Shanghai, en omgång Bissmark och en Plump om vi orkar.
Tänkte lägga upp en bild.. Få se om det fungerar den här gången. Men det är iallafall jag i bilen med min randiga klänning, en stoooor , vit kofta och så är håret väldigt fixat, blev bara att kamma igenom håret innan vi åkte.

Av Sara Pedersen - 16 juli 2012 11:39

To Thuns.
Ja, det är ju inte bästa vädret idag heller men det regnar ju inte iallafall. Men nu är vi påväg till Thuns, sitter i bilen påväg mot Nortälje, vet inte alls vägen ut dit men vi åker iallafall i den riktningen.
Vi såg sista hpfilmen igår och jag tyckte att den var väldigt bra, innan filmen var vi ju ute och åt också och jag åt den godaste kebabtallrik som jag någonsin provat.
Nä, nu ska jag återgå till att lyssna på Melissa Horn och titta ut genom bilrutan.

Av Sara Pedersen - 15 juli 2012 15:13

Grattis på födelsedagen!!!

Nu är du 15 och du får nu cykla utan hjälm och får börja lägga in stötar på dina små crushar   


Han blev väldigt glad imorse när han ( tillslut )fick sin nya telefon. Av mig fick han bara den sista Harry Potter-filmen men han verkade glad över den med   Det blir väl att se den ikväll efter att vi kommit hem, det blir att äta ute i Östhammar idag för att fira lite.

Idag har det regnat och regnat och regnat och regnat.... lite skillnad från igår när det var så otroligt varmt och man njot i solen i en sommarklänning.. idag sitter man i mjukisbyxor och stivkad kofta och huttrar.

Min farbror har nyss varit hem och hämtat våran husvagn som vi haft stående här nere och använt som cykelföråd så då blev det lite fika. marängtårta med grädde och jordgubbar och lite kaffe till det så att man skulle bli pigg. Jag lyksade till mitt kaffe med lite grädde, yummie   

Idag har det varit film och mysdag så jag, tobbe och pappa har tittat på några avsnitt av solsidan   få se om det blir några avsnitt till, det har ju regnat hela dagen och formodligen så kommer det nog att hålla i sig tills imorgon. Men vi hoppas på fint väder imorgon så att man kan dra sig in till öregrund, gå och kolla på båtar, äta glass vid fyrskeppet och sen kanske bada bland klipporna i tallparken  

Stay tuned.   



Av Sara Pedersen - 14 juli 2012 15:21

Blir ett kort inlägg för det finns i princip ingen täckning här ute. Men hittills idag så har vi varit ute och åkt lite. Vi åkte till bakluckan strax efter det öppnat imorse och det var så mycket bilar och folk överallt så det fanns inte en enda parkering! Så vi åkte in till Östhammar och dödade lite tid. Och då inte vi in till outlet och handlade lite och jag hittade en par skor som jag verkligen ville ha och jag som inte gillar att köpa skor men de var såå fina. De är klackskor med korkmönstrad helklack och de är gjorda i jeanstyg och har spännen. Som sagt väldigt fina.   
Sen åkte vi tillbaka till bakluckan ( och för er som inte vet så är det en jättestor loppis) Idag var den dubbelt så stor som vanligt! Och det var så kul att gå.

Hittade en jättesöt klänning som jag köpte. Den är blå och vitrandig med helkläppning och vit krage. Det var en chansning när jag köpte den för att det är en 36a men jag kom i den. Helt otroligt! Jag har inte kunnat ha klänningar i den storleken på flera år.
Sen var vi tvungna att åka in till till Öregrund för vi fick inte allt vi skulle ha i Östhammar.
Nu väntar jag på att maten ska bli klar sen ska jag försöka övertala Tobbe att vi ska åka och bada men att få bort honom från sitt xbox är lättare sagt än gjort....
Some pictures from today. And a outfit for today. Och det är så simpelt som en röd klänning och vågigt hår  

         

Fin eller hur?   

Bloggar mer senare om jag kan, uppkopplingen är som sagt väldigt lurig ute i skogen. Ska ta en bild när jag har den nya klänningen någon dag så får ni säga vad ni tycker   

Stay tuned    



Av Sara Pedersen - 13 juli 2012 11:27

Sitter här nu, lyssnar på radion, packar man väska och tittar ut på en blå himmel, det har varit relativt fint väder då och då de senaste dagarna. I onsdags så klippte jag gräset klockan sju på kvällen för att jag skulle passa på medans det var uppehåll, och så fick jag lite sol på en gång när den bröt igenom molnen emellanåt.   

Vet ni? jag tjänade 50 spänn igår genom att äta   Skulle få det om jag tog en stor tugga av en relativt stark chili. i did it, fick som tur var inte så många frön i munnen men lite starkt var det i allafall men jag fick 50 spänn ju, det var lättjänade pengar   

Vi ska nog ta och åka alldeles strax för nu är allt städat här hemma, den sista tvättmaskinen är körd och allt är packat ( tror jag ). Då blir det att åka de där 22 milen ( tack och lov för motorväg ) och sen är vi nere vid kusten igen. Ska bli såå skönt att få åka ner dit igen, få cykla iväg till badplatserna och få åka in till ¨stan¨ senare.

Hoppas hoppas hoppas på fint väder nu då för det är så tråkigt att vara där om det regnar men det skulle tydligen bli fint de kommande dagarna. Så det blir att åka till bakluckan imorgon och se om man kanske hittar något fynd och om det skulle regna någon dag så har pappa sagt att vi ska åka till något ställe som heter Thuns? vet inte vad det är för affär för sist vi var där så satt jag på barnavdelningen och kollade på film, så det var ett tag sen    men det blir säkert kul. Och sen när vi ska åka hem ska vi slinga in till Valbo också   

usch hur kommer det här bli? jag ska ju spara pengar till Min och Sandras Stockholmsresa i slutet av sommaren..... måste försöka snåla lite och det är jag riktigt dålig på.. stay strong...

Ska ta något att äta nu, sen kolla garderoben en sista gång om jag hittar något mer jag vill ha med mig sen blir det att packa det sista ner i min väska som just nu bara innehåller Tobbes present, huvudvärkstabletter, plånbok ( varför heter det så?    ) en borste, tandborste och sladdar till datorn och telefonen. Och andra saker som jag inte behöver just nu.

Vi kanske ska slänga in en Dagens Outfit också, det har jag ju inte gjort på ett tag   

Idag blev det svarta jeanstights, randiga strumpor, min blåa, stora, mysiga t-shirt med öppna ärmar och på det helt osminkad ( såklart ) och en hög hästsvans   

 

Känns som om jag helt slutat med att redigera bilder ju, antingen så tycker jag inte att bilderna behöver redigeras eller så har jag inte tålamod för det. Liten kul grej eftersom att jag har blå/gröna ögon så skiftar mina ögon lite beroende på vad jag har på mig, som idag när jag har en blå tröja så får jag blå ögon och om jag har den mörkgröna blusen jag köpte när jag var hos sandra sist så får jag gröna ögon, det tycker jag faktiskt är lite tufft   

Nä, äta var det.

Stay tuned guys   

Av Sara Pedersen - 12 juli 2012 16:28

Ja, sitter nu och lyssnar på åskan som mullrar. Det här lilla ovädret drar nog förbi alldeles strax. Känns lite som i Ledinlåten just nu.... Sommaren är kort, det mesta regnar bort.... Ja det är sant ju.
Det här var första inlägget från mobilen, det kommer många fler sådana den kommande veckan. Ska ju försöka uppdatera så mycket jag kan, orkar och hinner.
Nu ska vi nog strax äta lite tror jag sen blir det att städa och packa klart.
Tog en bild på när ovädret drog in över området... Liiiite mörka moln

Av Sara Pedersen - 12 juli 2012 11:49

Haha, vaknade av en enorm nysattack imorse   inte det trevligaste sättet att vakna på men man blev pigg i allafalla.

Då kom man ju upp relativt tidigt också, 20 över nio i allafall och det är ju tidigare än de tidigare dagarna då jag sovit fram emot tolv   

Har fått det konstigaste rycket hittills. igår blev jag jättesugen på att fiska när vi pratade om det här hemma. Jag tycker att det är jättekul att fiska   och idag så håller jag på och tittar på Goosebumps, och när jag var liten tyckte jag att det var det läskigaste barnprogrammet någonsin men jag älskade det   Det började ju sändas 1995 och det är ju så bra! Jag har fått min lilla fobi för läskiga buktalardockor därifrån. 

Jag har även läst nåågra av böckerna, på engelsak såklart då då, tro det eller ej men det är lättare att få tag på de böckerna på orginalspråket än på svenska, och de blir ju automatiskt lite läskigare när man läser dem på engelska för ibland så översätts ju böckerna helt fel.

Jag håller på att titta på ett avsnitt just nu som heter Night of the living dummy och ja, det var de episoderna som skapade min fobi   

Brukade ni titta på goosebumps?

 

Av Sara Pedersen - 11 juli 2012 12:58

Jag har i princip sovit bort hela dagen, sov till halv tolv idag och det ville jag ju inte göra, ville vakna runt åtta eller något men det blev lite sent igår kväll/natt. Skulle hoppa in i en dusch runt midnatt igår men när jag gick ner så kom jag ju på att jag hade ju tvättat så det blev att hämta den och hänga tvätten först. Den håller fortfarande på att torka, ska plocka den senare idag och slänga in en ljus tvätt, det var inte lika mycket som den mörka igår   

Sen hoppade man in i duschen runt halv ett och eftersom att det var skönt i duschen stog man säkert där till ett, sen satt man vid datorn en stund innan man gosade ner sig i sängen och somnade, då var klockan strax efter två   

Har Precis ätit lite brunch. Äggröra, varma grönsaker med svamp och lite skinka. och så har jag suttit och läst tidningarna och jag har tagit kort på två rubriker som jag vill uppmärksamma, har reagerat på flera artiklar men har inte tagit kort på dem men jag tar upp dem också, men förmodligen i ett annat inlägg. Vi börjar med de här två.

vi börjar med det som jag tycker är lite intressant   

 

Eller?

Jag tror att det var utomjordingar som skulle ha kraschat utanför Roswell 1947, eller jag vill tro det, för jag vill inte tro att vi är ensamma med att ha liv på den här planeten, det ska ju finnas bevis på att det hat funnits liv på Mars så de kan väl ha kommit därifrån? och nu när de hittat den där främmande cirkeln i Östersjön som är enorm och verkar vara utplacerad. och när de hittat föremål strax intill cirkeln också och då de sagt att föremålen inte hör hemma i havet.

Är det verkligen så svårt att tro att det faktiskt kan röra sig om annat liv i universum.

Och för att klargöra. Nej, jag är inte scientolog men jag tror att det finns fler än bara oss i universum.

Och sen den andra rubriken som gör mig nervös....

 

I den här artikeln skriver de om ett område vid falutrakten.... alltså inte långt härifrån... det stod även att Dalarna står next på tu i ovädrets väg   

tur att vi gjutut igen brunnen i källaren så att det inte blir översvämning i källaren men risken finns ju att det kan komma in från garaget.... som sagt, inte kul.


Lite annat som stod i dagens tidningar var om sista minuten-resorna ut ur landet och att de försvinner väldigt fort, ingen vill tillbringa semestern hemma och det förstår jag. Men en grej är att sista minuten biljetterna är ju svindyra! bara en flygstol ostar mellan 4 och 6 000! och de kan ju faktiskt ta betalt också för de vet ju att folk köper biljetterna ändå och åker iväg.


Det stod också om den där störda killen som skar av sin frus läppar när hon sov för att han trodde att hon var otrogen och aldrig skulle få kyssa någon igen, och han åt delar av läppen! eeeuuuuwwww!!!


Och en annan grej som jag tänkte skriva om senare är om mannen som blir friad från våldtäktsankagelser efter att ha försökt våldta en kvinna, tingsrätten hävdade att de inte kunde döma mannen till väldtäckt eftersom att offret är transvestit och att han då inte skulle ha kunnat genomföra våldtäkten helt ut.. alttså, vad fan?! vad är det för skitsnack? vad är det för fel på det här rättsystemet, seriöst?!?!?!

ska som sagt ta upp det hät senare, för det här gör mig ärligt sagt förbannad.


Och en sista grej är att de vill göra om allemansrätten och du blir tvungen att betala för att bada i havet eftersom att marken som du går i vattnet från tillhör ju någon så då ska marksägarna ha betalt för att du går i vattnet från deras mark.....


Sverige är verkligen påväg utför..... 

Presentation


Hej!
Mitt namn är Sara, jag är 20 år gammal och älskar bland annat musik, fotografering och bakning.
Här skriver jag om min vardag, lägger ut goda recept och försöker att sprida glädje genom att bara vara mig själv. Stanna gärna och läs en stund.
Puss!

Senaste inläggen

Kategorier

Tidigare år

Sök i bloggen

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards