Alla inlägg under november 2014

Av Sara Pedersen - 10 november 2014 20:40

Vi smygstartar julen med lite glögg i höstmörkret och det passar sig utmärk då Saturnus har två nya smaker i år. Pepparkaks- och Lusseglögg och då jag inte är så duktig på att vänta så testade jag båda två på en gång.   

Den som var godast var definitivt lusseglöggen, riktigt god medan pepparkaksglöggen inte smakade så värst mycket pepparkaka alls om jag ska vara ärlig men den var fortfarande god för det.   

 

Av Sara Pedersen - 9 november 2014 20:23

Lite minishopping blev det under eftermiddagen idag medan jag fixade lite fars dag presenter och långärmat kändes rätt så självklart nu i november. Jag har lånat en av mammas tröjor de senaste dagarn och eftersom at den var så skön så köpte ett eget exemplar och en likandan i svart. Utöver det så blev det tårtunderlägg, två par thermo tights och ett par vanliga leggins.    

 

Av Sara Pedersen - 9 november 2014 19:14

Jag hittade ett recept på citronkladdkaka på Hembakat's fb-sida men eftersom att vi har lite allergier här hemma så gjorde jag om den till vete och mjölkfri. Så jag lägger upp originalreceptet och sätter ändringarna inom parentes.


Till smeten

1 citron

150 g smör ( kan bytas ut emot mjölkfritt smör )

3 ägg

3 dl socker ( jag halverade sockermängden och använde endast 1 1/2 dl socker )

2 tsk vaniljsockret

2 1/2 dl vetemjöl ( byt ut emot ungefär samma mängd vetefritt mjöl och känn av konsistensen på smeten )


Garnering

Florsocker 


Gör såhär; Sätt ugnen på 175 grader. Tvätta citronen och torka den torr, riv skalet och pressa ut 1-2 msk saft. Smält smöret i en kastrull. Ta bort kastrullen från värmen och tillsätt alla ingredienserna.  Rör ihop allt till en slät smet.

Häll smeten i en smord och bröad form, 23-24 cm i diameter, med löstagbar kant. Bröa formen med riven kokos eller ströbröd.

Grädda kakan mitt i ugnen i 18-25 min beroende på hur kladdig du vill ha den ( min kaka blev helt fast efter 20 minuter så jag skulle rekommendera en kortare gräddtid ). Låt kakan svalna i formen. Pudra den med florsocker före servering och dekorera eventuellt med extra citron.

 

Bild från tidningenhembakat.se   

Av Sara Pedersen - 8 november 2014 16:10

Om mindre äne en timme så kommer mormor och moster hit och vi ska spela lite kort, äta och dricka gott som vi brukar på våra kortkvällar. Dagen till ära ( trots att det var kladdkakans dag igår ) så har jag bakat två sorters kladdkakor till efterrätt, den ena är med citron och blir den bra så kommer receptet på den imorgon!

Ha en jättebra lördagskväll allihopa så hörs vi av senare!

   

Av Sara Pedersen - 7 november 2014 21:00

Har ni sett dessa?

Jag fick syn på dem förr veckan och vad som först blev pirrig nostalgi blev ett hiskligt missnöje när man öppnade testerburkarna och det verkligen stank av konstgjorda dofter. Det stack verkligen i näsan och inte på ett bra sätt ( om det nu finns ).  

Jag kan nog inte beskriva det bättre än att säga att de luktar som en blandning av konstjorda ämnen och rengöringsmedel. 

Så det som först verkade vr den perfekta julklappen blev snabbt tillbakaställd i hyllan.

Usch, nej, diss för dessa. De finns även som lip gloss och de doftade faktiskt lite bättre men det är ingen hitt enligt mig.

 

Av Sara Pedersen - 7 november 2014 19:54

Detta visste ni nog inte om mig! ( Tror jag )


x När jag var liten så var min största önskan att få vara en sjöjungfru.


x Jag tycker ( hör och häpna ) INTE om minionerna från Dumma mig-filmerna.


x När jag lägger mina bilnycklar på bänken så måste alla berlocker ligga med den ¨målade¨ sidan upp.


x Om någon sårar mig så kan jag ha svårt för att förlåta. 


x Jag tycker att side cut är gräsligt fult.


x Förr så hatade jag verkligen banan men nu under de senaste månaderna så har jag nästan levt på banan istället.

 

Presentation


Hej!
Mitt namn är Sara, jag är 20 år gammal och älskar bland annat musik, fotografering och bakning.
Här skriver jag om min vardag, lägger ut goda recept och försöker att sprida glädje genom att bara vara mig själv. Stanna gärna och läs en stund.
Puss!

Senaste inläggen

Kategorier

Tidigare år

Sök i bloggen

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards