Alla inlägg under juni 2013

Av Sara Pedersen - 1 juni 2013 23:07

Vi var uppe rätt så tidigt dagen efter och vi skulle gå till La sagrada Familia på förmiddagen   

Det var ju fortfarande kyligt då solen inte riktigt tagit sig upp en men strax efter att vi var klara så började den komma fram. Vi kom fram väldigt fort och vi tog lite bilder. Och wow vilken kyrka! Den är helt otrolig   Alla detaljer är helt otroliga. Jag skulle vilja åk tillbaka dit år 2036 när hela kyrkan beräknas vara helt färdigbyggd. 


           

Av Sara Pedersen - 1 juni 2013 18:33

Andra kvällen i Barcelona spenderades på Hard rock Café. Majoriteten av Gruppen åt middag där och så blev det några drinkar efter maten. Alla satsade på deras hamburgare och blev nog inte besvikna, jag har aldrig ätit en så god hamburgare i hela mitt liv. Jag tog en CaliforniaBurger och den var bara så god   Den var helt klart värd pengarna. Till det blev det en Cosmopolitan och senare in på kvällen blev det även en Mixed Berry Rita och så en Strawberry Daiquiri

Det var riktigt goda drinkar måste jag säga.  

Och vi hade så sjukt roligt!   

Emot två så blev det en taxi tillbaka till hotellet och sen några timmars sömn innan aktiviteterna dagen efter.


             

Av Sara Pedersen - 1 juni 2013 18:29

Det är ofta demonstrationer i Barcelona av olika anledningar och det var en när vi var där med. Jag vet inte varför de demonstrerade men jag fick en del av demonstrationen på video. 

Som tur är så är det fredliga demonstrationer    Det hade varit jobbigt om det blivit slagsmål.



Av Sara Pedersen - 1 juni 2013 18:16

Under andra dagen så tog vi tunnelbanan och skulle ha picknick på ett berg med utsikt över hela Barcelona. Tunnelbanan dit var inga problem men att ta sig upp dit var väldigt jobbigt, jag har aldrig varit med om en sådan lutning på en backe... som tur var så fanns det rulltrappor sista biten upp.

väl uppe så var vi i en jättestor park med olika byggnader, kyrkor och skolor. Vi gick till den kända mosaikbänken och stannade där en liten stund innan vi gick vidare genom berget där det var urgrävt och stöttat med pelare och där inne var det mosaikmotiv i taket. Det var ju mosaik överallt och sen tog vi oss ner till de kända pepparkakshusen innan vi satte oss och åt.

Efter det tog vi tunnelbanan hem och gjorde oss klara inför kvällen   


       



Av Sara Pedersen - 1 juni 2013 17:28

Barcelona är ju präglat av arkitektur i byggnader gator, gatlyktor osv osv.. Och såklart så tog jag några bilder av lite olika saker i staden.

Vet knappt vad hälften av alla saker är men det var fint iallafall.

Personligen tycker jag att huset på förta bilden är Barcelonas vackraste byggnad bortsett ifrån La Sagrada Familia.  


                   

Av Sara Pedersen - 1 juni 2013 16:49

 My God, jag måste verkligen säga att jag älskar La Rambla. 

Det är en lång gågata i Barcelona med en massa marknadsstånd och turistbutiker. När man gått ner en bit kommer man till La Boqueria och det var helt otroligt där inne.

Det var stånd med torkad frukt, chokladpraliner, godis, torkade chilifrukter, smoothies, fruktsallader, nötter fisk och kött. Jag köpte två chokladpraliner som var formade som cupcakes när  vi var in där första gången. Andra gången köpte jag till pappa och Tobbe som presenter    


                             

Av Sara Pedersen - 1 juni 2013 16:34

Den första kvällen så var vi många som lade oss tidigt, jag lade mig för jag klarade knappt av att gå, mina fötter gjorde ont och det värkte i knät. Skrev jag att jag skadade knät på baletten förra veckan? Det gjorde jag iallafall och under första kvällen så började den knät värka och det kändes som att det liksom gnisslade inuti knät.

Så dagen efter så blev det ett oväntat inköp i form av ett knästöd så att jag skulle kunna gå.


 

Av Sara Pedersen - 1 juni 2013 16:20

Efter att vi ätit lunch så gick vi runt lite och kollade efter affärer med en okej prisklass och vi var ute i princip hela dagen och jag tänkte ju inte på att smörja in mig då det var rätt så molnigt men solen tog sig igenom molnen och jag brände mig   

Jag fick polkagrissyndromet och tog ett kort under kvällen. Hoppas att jag inte blir randig till avslutningen.


   

Ovido - Quiz & Flashcards