Alla inlägg under december 2013

Av Sara Pedersen - 3 december 2013 17:05

Det blev en fika innan min körlektion idag ( som gick utmärkt för övrigt ) och då blev det lite juligt med en kaffe latte med en touch av kanel och sen en bit saffransmoussetårta. 

Mumsigt.

Får ta det nu då det förmodligen inte blir någon fika på lördag. Vet inte hur mycket vi ska handla om jag kan ta med mig en kompis eller inte.

 

Av Sara Pedersen - 3 december 2013 13:59

Summer special.
Det är som en kebabrulle på en pizza och detnpassar mig utmärkt då jag gillar både kebabrulle och kebabpizza.
Det enda son kunde vara bättre är nogatt den kunde ha fått ssmaka lite mer för den var väldigt klen i smaken.
Det var min sista pizza innan nyår och nya kostvanor.

Av Sara Pedersen - 3 december 2013 13:39

Vi fick agera vetenskapsmän idag när vi för första gången fick göra en riktig labb. Vi skulle ta fram rent DNA som vi skulle få ha i små halsband och det var lite intressant.
Jag fick inte ut så mycket DNA men tillräckligt för att man skulle se det.
Konsistensen är dock som snor och jag mådde lite illa under början när alla skulle spotta i provrören då jag är lite känslig emot när folk spottar i närheten av mig men jag överlevde.
Så nu går jag runt med mitt DNA runt halsen.

Av Sara Pedersen - 2 december 2013 17:51

Jag borde egentligen sätta mig och plugga lite religion/engelska/naturkunskap men jag har ett sådant magknip och så ont i huvudet att det enda jag kan tänka på är att hur mycket jag vill sova.
Orkar inte den här dagen. Vill ha lov...

Av Sara Pedersen - 2 december 2013 16:45

Det finns oändligt mycket som man kan baka under december månad som, pepparkakor, lussebullar, kolor, marsipangodis och många andra bakverk. Något som ger en riktigt julröd färg är granatäpple.

Jag hittade den här bilden när jag sökte runt på Google för lite inspiration och blev helt fascinerad.

Det måste ju till grunden vara hemmagjorda chokladpraliner men vad det är sen vet jag inte, inte heller vad snön ska vara för något men det är ju iallafall frostinggranar, en marsipanslips/mössa/förkläde en oreohatt, smartiesöronmuffar och diverse marsipandetaljer.

Det vore roligt att sätta ihop något liknande.

 

Av Sara Pedersen - 1 december 2013 20:10

Efter att ha varit på födelsedagsmiddag och lite fika så blev det lite adventsmys hemma med lite glögg.

Håller även på att kolla runt på nätet efter sängkläder med julmotiv för jag vill ha detlite mysigt nu när jag faktiskt har julat till det så annars på rummet med riktiga julgardiner, en ljusstake och små kulgranskular på gardinstånen och krokar i taket. Hittar jag inte något nu så får jag hålla lite utkik på lördag.

 

Av Sara Pedersen - 1 december 2013 16:10

Nu är det ju december och första advent och trots att det tydligen inte ska bli någon snö i år så är det fortfarande ruggigt kallt ute så jag tänkte slänga upp några jackor och halsdukar som kan hjälpa till att hålla värmen i vinter.

Alla halsdukar är från castaluna.se, den första jackan är från bonprix.se och de sista två är från nelly.se. 

 

Av Sara Pedersen - 1 december 2013 13:23

Mitt i julstädningen så började vi att plocka fram ljusstakarna.
I år så ville jag ha en ljusstake i fönstret istället för stjärnan som jag haft sen.. ja, alltid. Så jag skulle ta en ljusstake som vi hade i köket för några år sedan och då måste man ju kolla om lamporna fungerar.
Och nu händer det lite farliga.
Jag stoppar i kontakten och ljusstaken lyser starkare än en bil med helljus på. Jag drar snabbt som attan ut kontakten och ser att alla lampor blivit kolsvarta och den ena hade till och med smällt så att den lossnade från sockeln när man skruvade ur lamporna igen.
Livsfarligt....

Presentation


Hej!
Mitt namn är Sara, jag är 20 år gammal och älskar bland annat musik, fotografering och bakning.
Här skriver jag om min vardag, lägger ut goda recept och försöker att sprida glädje genom att bara vara mig själv. Stanna gärna och läs en stund.
Puss!

Senaste inläggen

Kategorier

Tidigare år

Sök i bloggen

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards